Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
19.05.2020 - Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei: sunt necesare mai multe eforturi pentru combaterea discriminării
ED Targoviste

17 mai(link is external), Ziua Internațională împotriva Homofobiei, Transfobiei și Bifobiei, este un moment în care trebuie să se acorde atenție discriminării, fricii și violenței cu care se confruntă fără încetare comunitatea persoanelor lesbiene, gay, bisexuale, transgen și intersexuale (LGBTI) din întreaga lume. Ca în fiecare an, Comisia Europeană va lumina, cu o seară înainte, sediul său din clădirea Berlaymont în culorile curcubeului, în sprijinul comunității LGTBI.

Înaintea Zilei Internaționale, vicepreședinta pentru valori și transparență, Věra Jourová, a declarat: „Nimănui nu ar trebui să îi fie frică să meargă pe stradă ținându-se de mână cu persoana iubită. Europa vă va apăra întotdeauna drepturile și libertățile fundamentale. Suntem o Uniune în care toți suntem egali.” 

Helena Dalli, comisarul pentru egalitate, a declarat: „Criza provocată de coronavirus are un impact și mai puternic asupra comunității LGBTI, deoarece o parte dintre membrii acesteia au nevoie de protecție împotriva violenței domestice din partea părinților sau a colocatarilor homofobi, sau se află în situații economice și profesionale dificile care se deteriorează și mai mult din cauza impactului economic al crizei. Vreau să trăim într-o Uniune Europeană în care nimeni nu suferă din cauza a ceea ce este, ci mai degrabă toți sunt celebrați pentru ceea ce sunt.” 

Înaltul Reprezentant, Josep Borrell, a emis, de asemenea, o declarație în numele UE, disponibilă aici. Agenția pentru Drepturi Fundamentale a UE a publicat rezultatele sondajului său privind infracțiunile motivate de ură și discriminarea împotriva persoanelor LGBTI. Sondajul arată că persoanele LGBTI sunt acum mai deschise cu privire la ceea ce sunt. Cu toate acestea, nivelul fricii, al violenței și al discriminării rămân încă ridicate în societate. Raportul subliniază necesitatea de a îmbunătăți nivelul de acceptare de către societate a persoanelor LGBTI și de a combate discriminarea. Comisia Europeană va prezenta, în 2020, o nouă strategie cuprinzătoare privind egalitatea pentru persoanele LGBTI +.

Astăzi, 15 mai, de la orele 17, comisarul Dalli va participa și la un dialog online, în direct, pe tema egalității pentru persoanele LGBTI+ în contextul pandemiei de coronavirus. Dezbaterea poate fi urmărită live pe EbS.

Pentru mai multe informații:

Christian Wigand — Tel.: + 32 229 62253;

Guillaume Mercier — Tel.: + 32 229 80564;

Katarzyna Kolanko — Tel.: + 32 229 6 3444)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană