Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
18.05.2021 - Ziua Europei 2021 la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște
ED Targoviste

Ziua de 9 mai este un eveniment important pentru toată comunitatea europeană. Cetățenii Uniunii Europene sărbătoresc ziua în care s-a pus piatra de temelie a actualei societăți globalizate – Ziua Europei.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a desfășurat și de această dată - pentru cea de-a treisprezecea oară – un complex de manifestări dedicate acestei zile importante.

1. Expoziția photovoice cu tema Tineri din Europa gândesc spre viitor!  prin care cetățenii europeni au fost invitați să se exprime prin fotografii însoțite de text relevant având în vedere „Pactul ecologic european” s-a desfășurat în parteneriat cu Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, Colegiul Naţional Ienăchiţă Văcărescu Târgoviște, Inspectoratul Școlar Județean Dâmbovița și Universitatea Valahia Târgoviște – Facultatea de Drept și Științe Administrative și a avut drept scop promovarea mentalității europene, popularizarea fenomenului de Uniune Europeană, informarea populației cu privire la beneficiile aduse de către aceasta.

Lucrările au fost realizate în perioada 21 - 29 aprilie şi postate pe pagina de facebook a Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște. De asemenea, expoziția a putut fi vizitată de participanți la Sesiunea Anuală de Comunicări Științifice Studențești organizată de Facultatea de Drept și Științe Administrative în perioada 13 – 14 mai 2021 la Centrul Internațional de Conferințe din Târgoviște al Universității Valahia, Corp K, cu tema Norme, valori și repere contemporane în societatea românească. Bineînțeles, au susținut prezentări și elevi în cadrul sesiunii efectuate în parteneriat cu Școli Ambasador al Parlamentului European: Necșoiu Elena Ruxandra și Vârlan Daria, clasa a X-a, Colegiul Național Ienăchiță Văcărescu Târgoviște, GDPR în viața tinerilor, coordonator prof. Anca Rafira; Matei Eduard Gabriel și Mihai Claudiu, clasa a XI-a, Liceul Voievodul Mircea Târgoviște, European Green Deal sau pariul pentru un viitor verde, coordonator prof. Daniela Ionescu. Le mulțumim pentru că ne-au făcut să înțelegem mai bine aspecte ale vieții noastre de zi cu zi!

2. Ziua Europei înseamnă pentru toți cetățenii săi momentul în care sărbătorim Declarația Schuman din 1950, care a pus Europa pe drumul către Uniunea Europeană de astăzi. Pentru a marca evenimentul în rândul elevilor, am organizat concursul Flashmob dance virtual pe paginile de Facebook ale partenerilor și a Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște desfășurat în perioada 9 – 16 mai. Au participat și s-au întrecut echipaje care au reprezentat: Biblioteca Comunală Doicești – coordonator Cristea Gabriela, Biblioteca Comunală Răzvad – coordonator Brojbeanu Dana, Biblioteca Comunală Ocnița – coordonator Dumitrescu Violeta, Biblioteca Comunală Văleni Dâmbovița – coordonator Oprescu Aurora, Biblioteca Comunală Perșinari – coordonator Petrișor Ionela, Biblioteca Liceului Tehnologic Nicolae Ciorănescu Târgoviște – coordonator Tița Florentina. Adunate de la toți participanții la concurs – postările - înseamnă peste 3000 de like-uri și aproximativ 15.000 de vizualizări. Vă mulțumim tuturor și vă așteptăm și la alte acțiuni!

Prezentarea echipajului care a strâns până la termenul concursului cele mai multe like-uri (1269) și vizualizări (peste 4800), declarat și câștigător al acestui concurs. aparține...Bibliotecii Comunale Doicești. Vă vom trimite premiile care constau în set-uri de cărți cât de curând!

3. Activitățile dedicate acestei atât de importante zile pentru noi toți au însemnat ateliere de lucru, prezentări pe diferite subiecte cu tematică europeană, dar și reprezentații de teatru forum cu titlul Dușmanul de dincolo de ecran în cadrul campaniei Stă în puterea ta să schimbi ceva! pentru o Europă pregătită pentru era digitală. Astfel de acțiuni au avut loc la Biblioteca Comunală Gura Ocniței – Filiala Adânca în data de 10 mai și la Facultatea de Drept și Științe Administrative în data de 14 mai.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să fie prezenţi și la alte acțiuni de acest gen! Sperăm că cetățeni europeni au înțeles mesajul pe care am încercat să-l transmitem și vor deveni din ce în ce mai activi în societate! Rămâneți alături de noi!









NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte