Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
08.09.2021 - „Dâmbovița de poveste” în cadrul Zilelor Cetății Târgoviște
ED Targoviste

Copiii iubesc poveștile și prin ochii lor poveștile comunităților în care cresc prind viață. Cele mai frumoase și pline de dragoste povești create de copiii implicați în proiectul „Dâmbovița de poveste”, proiect susținut de educatori și  bibliotecari publici din județ, au fost prezentate în cadrul Salonului Editorial „Ion Heliade Rădulescu” organizat de Biblioteca Județeană Dâmbovița prin expoziția cu titlul „Dâmbovița de poveste”.

Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița, împreună cu Asociația OvidiuRo, școlile și grădinițele implicate, respectiv Școala Gimnazială Gura Șuții - Grădinița Gura Șuții și Școala Gimnazială Ocnița - Grădinița nr. 1 Ocnița și Grădinița Fundul Ocnei, au vernisat miercuri 8 septembrie 2021,  în cadrul Zilelor Cetății Târgoviște, o expoziție cu numeroase lucrări realizate în perioada verii de copii preșcolari în cadrul atelierelor de promovare a lecturii. Coordonați de  educatoare și susținuți de  bibliotecare, copiii au descoperit frumusețea cărților, natura și propria comunitate.

La deschiderea expoziției au vorbit Patricia Pușchilă, director operațional al Asociației OvidiuRo și Vlăduț Andreescu, reprezentant al Bibliotecii Județene Dâmbovița. Aceștia au subliniat importanța educației timpurii, a lecturii și a cunoașterii și respectării naturii de la cele mai fragede vârste. Expoziția este disponibilă până la finalul Zilelor Cetății. Copiii prezenți la atelierul desfășurat au primit cărți din partea Bibliotecii Județene Dâmbovița prin Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște.

„Dâmbovița de poveste” este un proiect pilot de literație timpurie realizat de Biblioteca Județeană Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița împreună cu Asociația OvidiuRo, Fundația Progress, Inspectoratul Școlar Dâmbovița, școlile din localitățile Gura Șuții și Ocnița și bibliotecile din Titu, Raciu, Gura Șuții și Ocnița. Proiectul pilot face parte din programul național de stimulare a lecturii în grădinițe și în familie, Citește-mi 100 de povești!, inițiat de Asociația OvidiuRo în parteneriat cu Ministerul Educației și Ministerul Culturii.

Pentru a promova lectura în rândul copiilor de vârsta grădiniței, toți directorii de unități de învățământ din mediul rural din Dâmbovița, care au și structuri cu grupe de preșcolari și care nu au încă certificare de grădiniță-bibliotecă, sunt invitați să se înscrie până în 30 septembrie 2021 în programul Citește-mi 100 de povesti!, ocazie cu care educatoarele vor beneficia de sesiuni de formare centrate pe literație, iar grădinițele, profesorii și copiii vor primi cărți potrivite vârstei copiilor și atent selecționate.







NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte