Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
16.09.2021 - Centre EUROPE DIRECT colaborează pentru a susţine cetățenia europeană activă
ED Targoviste

Anul 2021 este unul de referinţă pentru viitorul Europei. Dialogul între generaţii este foarte important pentru aceasta, de aceea el trebuie încurajat în permanenţă. Acesta este unul dintre principiile de la care au pornit centrele EUROPE DIRECT Târgovişte, București şi Vâlcea atunci când au organizat o vizită de informare şi documentare la alte centre ED din Uniunea Europeană, respectiv ED Râmnicu Sărat, Brăila și Buzău. 

Astfel, în perioada 10 – 14 septembrie 2021, 42 de persoane, reprezentanţi ai centrelor sus-menţionate, voluntari sau nu, tineri şi maturi au avut ocazia de a îmbunătăţi comunicarea dintre ei, de a vizita locuri unice şi de a trăi experienţe de neuitat. Activitatea vine ca urmare a implicării lor în diferite acţiuni de promovare a cetățeniei europene active privind cele două subiecte de interes pentru anul în curs, respectiv O Europă pregătită pentru era digitală  și Planul ecologic european şi a dorinţei lor de a face schimb de experienţă, petrecând împreună câteva zile în care au îmbinat utilul cu plăcutul, descoperind totodată, valori culturale europene. 

          Călătoria spre destinaţie nu a fost grea sau plictisitoare, pentru că participanţii au găsit lucruri pe care le au în comun, exploatându-le la maxim, iar drumul a fost presărat cu voie bună. Odată ajunşi la destinaţie, voluntarii (actori amatori de teatru forum) curioşi au vizitat obiective turistice de o frumuseţe neîntrecută, faimoase în toată lumea şi căutate de alte zeci și sute de mii de turişti. Vizitele la Centrele ED Râmnicu Sărat, Brăila și Buzău  au fost punctul de maxim interes, întrucât cele trei grupuri, devenit unul singur şi o mare echipă, au văzut cum se lucrează în alte centre ED, ce fac omologii lor şi cum reacţionează membrii comunităţii la iniţiativele celor care vor să-i ajute. Exemplele de bună practică au fost deosebit de utile, întrucât fiecare a putut adopta cel puţin o idee pe care să o pună în practică în cadrul organizaţiei sale și astfel, să putem să îmbunătățim reprezentațiile de teatru forum.

 După atâtea experienţe inedite, fiecare diferită, a venit şi momentul drumului spre casă. Cu speranţa revederii, cu toţii şi-au luat la revedere, aşteptând viitoare colaborări.

Centrele EUROPE DIRECT Târgovişte, București şi Vâlcea pregătesc şi alte activităţi frumoase şi interesante, menite să apropie generaţiile şi să spargă barierele de orice fel, folosind metode de comunicare eficiente și prin suportul oferit de patrimoniul cultural european. În acest sens, vă invităm să ne fiţi alături şi de acum încolo şi să participaţi la activităţile noastre dedicate Viitorului Europei! prin campania Stă în puterea ta să schimbi ceva!