Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
26.10.2022 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii punctelor de informare europeană din județul dâmbovița în cadrul concursului Activ, informat și non-formal în…Europa de acasă – ediția a 8-a
ED Targoviste

Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a încercat să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului prin intermediul celor care au ca principal rol diseminarea informației – bibliotecarii. Astfel, la această dată în Dâmbovița funcționează un număr de peste 80 de puncte de informare europeană care sunt deservite de bibliotecari/voluntari, toți în slujba cetățeanului.

Pentru a stimula implicarea acestora dar și pentru a răsplăti pe cei care desfăşoară activităţi cu tematică europeană, precum şi acţiuni de diseminare a informaţiei europene, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în această toamnă concursul cu premii Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă.

 Concursul a cuprins 10 secțiuni și fiecare dintre acestea a avut premii pentru cei care au ocupat locul 1 cu seturi de cărți cuprinzând volume dedicate adolescenților, atât de necesare în activitatea de zi cu zi a unei biblioteci publice și alte surpize.

 

Secțiunile, respectiv câștigătorii sunt:

 

PREMIUL I:

 

1.    Pentru implicare în diferite proiecte – Lixăndroiu Mariana – Biblioteca Comunală Gura Foii.

2.    Cea mai bună fotografie a unui eveniment – Mițoi Steliana – Biblioteca Comunală Gura Ocniței.

3.    Cel mai bun eveniment desfășurat online/Cea mai bună campanie de promovare pe facebook a unei biblioteci/punct de informare europeană – Barbu Florina – Biblioteca Comunală Ciocănești.

4.    Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci (maxim 5 minute)/ Adaptarea bibliotecilor pe timp de criză/pandemie – Loliceru Aurora – Biblioteca Comunală Valea Mare.

5.    Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Dimache Vasilica – Biblioteca Comunală Bucșani.

6.    Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc)/ Cel mai bun eveniment de păstrare a tradițiilor realizat online sau față în față – Oprescu Aurora – Biblioteca Comunală Văleni Dâmbovița.

7.    Cea mai frumoasă bibliotecă/Cel mai frumos punct de informare europeană din Dâmbovița/ Cea mai bine organizată din punct de vedere biblioteconomic – Grigorescu Nicoleta Liliana - Biblioteca Orășenească Titu și Antohi Ana - Biblioteca Comunală Conțești.

8.    Educația timpurie în bibliotecă – Barbu Georgiana Cateluța – Biblioteca Comunală Raciu.

9.    Cea mai bună promovare a valorilor locale (locuri de vizitat, personalități locale etc). Pentru cea mai creativă prezentare – Avramescu Maria – Biblioteca Orășenească Fieni.

10.  Premiul special al juriului – Dumitrescu Violeta -  Biblioteca Comunală Ocnița.

 

PREMIUL II:

1.    Pentru implicare în diferite proiecte – Daniela Florea – Biblioteca Municipală Moreni.

2.    Cea mai bună fotografie a unui eveniment – Găngă Florinel – Biblioteca Comunală Brănești.

3.    Cel mai bun eveniment desfășurat online/Cea mai bună campanie de promovare pe facebook a unei biblioteci/punct de informare europeană – Stanciu Alina – Biblioteca Comunală Gura Ocniței – Filiala Săcuieni.

4.    Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci – Casandrescu Nicoleta – Biblioteca Comunală Aninoasa.

5.    Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Antohi Ana – Biblioteca Comunală Conțești.

6.    Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc)/ Cel mai bun eveniment de păstrare a tradițiilor realizat online sau față în față – Georgescu Alina – Biblioteca Comunală Dobra.

7.    Cea mai frumoasă bibliotecă/Cel mai frumos punct de informare europeană din Dâmbovița/ Cea mai bine organizată din punct de vedere biblioteconomic – Tufescu Valenita - Biblioteca Orășenească Găești.

8.    Educația timpurie în bibliotecă – Anghel Denisa – Biblioteca Comunală Mătăsaru.

9.    Cea mai bună promovare a valorilor locale (locuri de vizitat, personalități locale etc). Pentru cea mai creativă prezentare – Ivan Julieta – Biblioteca Comunală Cornățelu.

10.  Premiul special al juriului – Barbu Cateluța - Biblioteca Comunală Raciu.

 

Mențiuni:

1.    Petrișor Ionela – Biblioteca Comunală Perșinari;

2.    Voicu Mihaela – Biblioteca Comunală Produlești;

3.    Dobre Cătălina – Biblioteca Orășenească Răcari;

4.    Porojan Gianina – Biblioteca Comunală Vulcana Pandele;

5.    Preotășescu Gabriela- Biblioteca Comunală Crângurile.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, iar prin acest fapt toate categoriile de public ar beneficia de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

În 2022, competiția este la a 8-a ediție, dar echipa EUROPE DIRECT dorește să transforme acest început în tradiție. Festivitatea de premiere s-a desfășurat la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.  

La cele 10 secțiuni au fost înscrise peste 60 de lucrări din 24 de biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Aceștia sunt campionii, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut! 

NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte