Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
20.12.2022 - Președinta CE, Ursula von der Leyen, participă la reuniunea la nivel înalt axată pe securitatea energetică, parteneriatele energetice și dezvoltarea energiei verzi
ED Targoviste

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, participă la reuniunea la nivel înalt axată pe securitatea energetică, parteneriatele energetice și dezvoltarea energiei verzi.

 

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, s-a aflat în 17 decembrie la București pentru a participa la un eveniment la nivel înalt pe tema securității energetice și a parteneriatelor din domeniul energiei, găzduit de Președintele României, Klaus Iohannis, și de Prim-ministrul Nicolae Ciucă.

Liderii vor semna un acord privind un parteneriat strategic în domeniul dezvoltării și transportului energiei verzi între Azerbaidjan, Georgia, Ungaria și România. Acordul va asigura apropierea din ce în ce mai mare a UE de partenerii săi din Caucazul de Sud și va ajuta ambele regiuni să realizeze tranziția către o energie curată, impulsionând totodată securitatea aprovizionării.

Cooperarea cu parteneri de încredere este din ce în ce mai importantă în condițiile în care Rusia utilizează energia ca armă și manipulează piețele energiei ca urmare a războiului său de agresiune împotriva Ucrainei.

În marja evenimentului, președinta von der Leyen va avea o întrevedere trilaterală cu președintele Iohannis și cu prim-ministrul Ciucă, în cadrul căreia se vor discuta chestiuni de interes bilateral.

Puteți urmări în direct observațiile Președintei pe site-ul EbSCăutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••.

Date de contact

Nume

Dana Spinant (persoană de contact pentru presă)

Email

dana.spinant@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 299 01 50

Nume

Ștefan Turcu (persoană de contact pentru presă)

Email

stefan.turcu@ec.europa.eu

Phone number

+4 0724 232 197


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european