Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
09.05.2023 - Ziua Europei la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște 2023
ED Targoviste
Manifestările dedicate Zilei Europei la Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște, doresc să implice cetăţeni ai judeţului Dâmboviţa, fie ei tineri sau adulţi, nepoţi sau bunici. Activitățile s-au desfășurat în data de 9 mai 2023 la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița – structura gazdă și au fost realizate în parteneriat cu Biblioteca Comunală Brănești, Biblioteca Comunală Bucșani, Biblioteca Comunală Nucet, Biblioteca Comunală Vulcana Băi, Universitatea Valahia din Târgoviște prin Facultatea de Drept și Științe Administrative, Grădinița PP nr. 1 Târgoviște școli și licee din județul Dâmbovița din care provin elevii și tinerii implicați în realizarea evenimentului.

În dorinţa de a promova o gândire europeană şi de a populariza fenomenul de “Uniune Europeană” şi, în acelaşi timp, de a informa populaţia asupra beneficiilor aduse de către aceasta Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște s-a aflat și de această dată în mijlocul tinerilor dornici de informare europeană și a organizat o serie de evenimente. Activități au însemnat ateliere de lucru, prezentări pe diferite subiecte cu tematică europeană, concursuri cu tema Tineri din Europa gândesc spre viitor – Impreună-in.eu (together.eu), reprezentații de teatru forum, ore de informare europeană etc, desfășurate în săptămâna 8 – 12 mai 2023.
Activitățile dedicate sărbătoririi Zilei Europei au debutat cu Parada costumelor steagurilor Uniunii Europene realizate din materiale reciclabile prezentate de către cei mai mici cetățeni europeni – copii de la Grădinița PP nr. 1 Târgoviște, coordonați de prof. Florina Popescu. În cadrul întrecerii, echipaje alcătuite din câte 4 participanți cu vârste de peste 12 ani s-au întrecut în probe de desen, cântec, creativitate artistică (realizarea unei scurte scenete în care să se folosească niște cuvinte impuse), dar şi cunoştinţe generale despre ţările membre UE prin prezentări (filmuleţe/power point). Lupta a fost strânsă, elevii au fost foarte creativi și au dat dovadă de multă seriozitate în pregătirea momentelor artistice, iar la final echipajele au fost premiate cu obiecte utile în activitatea și timpul liber - rucsacuri pentru drumeţie.

Tinerii au fost încurajați de un număr de susținători. Pe lângă spectacolul urmărit, ei s-au bucurat și de premii-surpriză oferite de organizatori. Jurizarea a fost realizată de Aurora Loliceru – bibliotecar la Biblioteca Comunală Valea Mare, Cateluța Barbu – bibliotecar la Biblioteca Comunală Raciu și Steliana Mițoi – bibliotecar la Biblioteca Comunală Gura Ocniței. Le mulțumim și pe această cale pentru sprijinul acordat!

Fiecare participant, indiferent că a fost vorba de ateliere de lucru ori concursuri, și-a încercat norocul la Tombola Europeană denumită sugestiv „Te implici și câștigi!”, iar toți cei prezenţi au fost câștigători. Premiile (rucsacuri, agende, sacoşe cu sigla Comisiei Europene, baloane, pixuri, tricouri, căști etc), imprimate cu sigla EUROPE DIRECT Târgoviște și/sau cu însemnele Uniunii Europene, au fost pe placul câștigătorilor și cu toții s-au declarat mulțumiți.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește tuturor pentru participare și îi invită să fie prezenţi și la alte activități de acest gen! Sperăm că tinerii au înțeles mesajul pe care am încercat să-l transmitem și vor deveni din ce în ce mai activi în societate! Rămâneți alături de noi!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte