Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
26.09.2023 - Centre EUROPE DIRECT colaborează pentru a susţine cetățenia europeană activă prin campania Stă în puterea ta să schimbi ceva! - Promovarea modului nostru de viață european
ED Targoviste

Anul 2023 – Anul european al competențelor este unul de referinţă pentru viitorul Europei. Dialogul între generaţii este foarte important pentru aceasta, de aceea el trebuie încurajat în permanenţă. Acesta este unul dintre principiile de la care au pornit centrele EUROPE DIRECT Târgovişte, Ruse, Shumen și Burgas – Bulgaria, atunci când au organizat o vizită de informare şi documentare la alte centre ED din Uniunea Europeană. 

          Astfel, în perioada 18 – 23 septembrie 2023, reprezentanţi ai centrelor sus-menţionate, voluntari sau nu, tineri şi maturi au avut ocazia de a îmbunătăţi comunicarea dintre ei, de a vizita locuri unice în Europa şi de a trăi experienţe de neuitat. Activitatea vine ca urmare a implicării lor în diferite acţiuni de Promovare a modului nostru de viață european şi a dorinţei lor de a face schimb de experienţă, petrecând împreună câteva zile în care au îmbinat utilul cu plăcutul, descoperind totodată, valori culturale europene. 

          Călătoria spre destinaţie a fost lungă, dar nu şi grea sau plictisitoare, pentru că participanţii au găsit lucrurile pe care le aveau în comun, exploatându-le la maxim, iar drumul a fost presărat cu voie bună. Odată ajunşi la destinaţie, voluntarii (actori amatori de teatru forum) curioşi au vizitat obiective turistice de o frumuseţe neîntrecută, faimoase în toată lumea şi căutate de alte zeci și sute de mii de turişti. Vizitele la Centrele ED din Bulgaria au fost punctul de maxim interes, întrucât echipa a văzut cum se lucrează în alte părţi ale Europei, ce fac omologii lor şi cum reacţionează membrii comunităţii la iniţiativele celor care vor să-i ajute. Exemplele de bună practică au fost deosebit de utile, întrucât fiecare a putut adopta cel puţin o idee pe care să o pună în practică în cadrul organizaţiei sale și astfel, să putem să îmbunătățim reprezentațiile de teatru forum, precum și promovarea unei platforme regionale de rețele.

 După atâtea experienţe inedite, fiecare diferită, a venit şi momentul drumului spre casă. La fel de lung ca şi primul, dar puţin mai trist, întrucât se apropia momentul despărţirii. Cu speranţa revederii, cu toţii şi-au luat la revedere, aşteptând viitoare colaborări.

Centrele EUROPE DIRECT din Uniunea Europeană pregătesc şi alte activităţi frumoase şi interesante, menite să apropie generaţiile şi să spargă barierele de orice fel, folosind metode de comunicare eficiente și prin suportul oferit de patrimoniul cultural european. În acest sens, vă invităm să ne fiţi alături şi de acum încolo şi să participaţi la activităţile noastre dedicate Viitorului Europei!