Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
26.10.2023 - EUROPE DIRECT Târgoviște a desemnat campionii punctelor de informare europeană din județul dâmbovița în cadrul concursului Activ, informat și non-formal în…Europa de acasă – ediția a 9-a
ED Targoviste

Bibliotecile au menirea de a informa populația, dar și obligația morală de a face acest lucru în mod corect și complet. În acest sens, încă din anul 2009, Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște a încercat să aducă informația europeană mai aproape de cetățenii județului prin intermediul celor care au ca principal rol diseminarea informației – bibliotecarii. Astfel, la această dată în Dâmbovița funcționează un număr de peste 80 de puncte de informare europeană care sunt deservite de bibliotecari/voluntari, toți în slujba cetățeanului.

Pentru a stimula implicarea acestora dar și pentru a răsplăti pe cei care desfăşoară activităţi cu tematică europeană, precum şi acţiuni de diseminare a informaţiei europene, Biblioteca Judeţeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmboviţa prin Centrul EUROPE DIRECT Târgovişte a organizat în această toamnă concursul cu premii Activ, informat și nonformal în…Europa de acasă.

 Concursul a cuprins 10 secțiuni și fiecare dintre acestea a avut premii pentru cei care au ocupat locul 1 cu seturi de cărți cuprinzând volume dedicate copiilor și adolescenților, atât de necesare în activitatea de zi cu zi a unei biblioteci publice și alte surpize.

 

Secțiunile, respectiv câștigătorii sunt:

 

PREMIUL I:

 

1.    Pentru implicare în diferite proiecte – Mortoiu Izabela – Biblioteca Comunală Bezdead.

2.    Cea mai bună fotografie a unui eveniment – Gângă Constantin Florinel – Biblioteca Comunală Brănești.

3.    Cel mai bun eveniment desfășurat online/Cea mai bună campanie de promovare pe facebook a unei biblioteci/punct de informare europeană – Barbu Florina – Biblioteca Comunală Ciocănești.

4.    Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci (maxim 5 minute – Oprescu Aurora – Biblioteca Comunală Văleni Dâmbovița.

5.    Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Dobre Cătălina – Biblioteca Orășenească Răcari.

6.    Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Avrămescu Maria – Biblioteca Orășenească Fieni.

7.    Cea mai frumoasă bibliotecă/Cel mai frumos punct de informare europeană din Dâmbovița – Barbu Georgiana Cateluța - Biblioteca Comunală Raciu.

8.    Educația timpurie în bibliotecă – Porojan Gianina – Biblioteca Comunală Vulcana Pandele.

9.    Cea mai bună promovare a valorilor locale (tradiții, obiceiuri, locuri de vizitat, personalități locale etc) – Loliceru Aurora – Biblioteca Comunală Valea Mare.

10.  Premiul special al juriului – Lixăndroiu Mariana -  Biblioteca Comunală Gura Foii.

 

PREMIUL II:

1.    Pentru implicare în diferite proiecte – Dumitrescu Violeta – Biblioteca Comunală Ocnița.

2.    Cea mai bună fotografie a unui eveniment – Beldiman Diana și Daniela Florea – Biblioteca Municipală Moreni.

3.    Cel mai bun eveniment desfășurat online/Cea mai bună campanie de promovare pe facebook a unei biblioteci/punct de informare europeană – Antohi Ana – Biblioteca Comunală Conțești.

4.    Cel mai bun film de prezentare al unei biblioteci – Barbu Georgiana Cateluța – Biblioteca Comunală Raciu.

5.    Cel mai bun eveniment pentru copii/tineri – Lixăndroiu Mariana – Biblioteca Comunală Gura Foii.

6.    Cel mai bun material tipărit de promovare (pliante, fluturași, afișe, programe, semn de carte, reviste, calendare, broșuri, etc) – Barbu Georgiana Cateluța – Biblioteca Comunală Raciu.

7.    Nu s-a acordat.

8.    Educația timpurie în bibliotecă – Oprescu Aurora – Biblioteca Comunală Văleni Dâmbovița.

9.    Cea mai bună promovare a valorilor locale (tradiții, obiceiuri, locuri de vizitat, personalități locale etc) – Cristea Maria – Biblioteca Comunală Nucet.

10.  Premiul special al juriului – Dimache Vasilica - Biblioteca Comunală Bucșani; Mițoi Steliana – Biblioteca Comunală Gura Ocniței și Manole Georgeta – Biblioteca Comunală Crevedia.

Echipa Centrului EUROPE DIRECT Târgoviște a considerat că o competiție între bibliotecari ar crește calitatea evenimentelor organizate și a informației care ajunge la cetățeni, iar prin acest fapt toate categoriile de public ar beneficia de oportunitățile oferite de Uniunea Europeană.

În 2023, competiția este la a 9-a ediție, dar echipa EUROPE DIRECT dorește să transforme acest început în tradiție. Festivitatea de premiere s-a desfășurat la sala de conferințe a Bibliotecii Județene Ion Heliade Rădulescu Dâmbovița.  

La cele 10 secțiuni au fost înscrise 47 de lucrări din 18 biblioteci, însemnând tot atâtea puncte de informare europeană reprezentate.

Aceștia sunt campionii, cei care au fost cei mai apropiați de cetățenii din comunitatea noastră și care au fost alături de instituția care i-a premiat încă de la înființare. EUROPE DIRECT Târgoviște le mulțumește pentru participare și pentru promovarea oportunităților pe care echipa le-a adus cetățenilor de toate vârstele și din toate categoriile sociale. Îi invităm să rămână alături de noi și în continuare, pentru că mai avem multe de spus și de făcut!