Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Pactul ecologic european
25.09.2018 - Antitrust: Investigație privind o posibilă înțelegere între BMW, Daimler și VW pentru tehnologiile mai puțin poluante
ED Targoviste

Comisia Europeană a deschis o investigație aprofundată pentru a stabili dacă BMW, Daimler și VW (Volkswagen, Audi, Porsche) au avut o înțelegere anticoncurențială, încălcând normele UE antitrust. Astfel, cei trei producători auto ar fi evitat concurența în ceea ce privește dezvoltarea și introducerea tehnologiei pentru curățarea emisiilor la autoturisme pe benzină și diesel.

Comisarul european Margrethe Vestager, responsabil pentru concurență, a declarat: "Comisia investighează dacă BMW, Daimler și VW au convenit să nu concureze reciproc cu privire la dezvoltarea și lansarea unor tehnologii importante, pentru reducerea emisiilor nocive provenite de la autoturisme. Scopul acestor tehnologii este acela de a face autoturismele mai puțin dăunătoare pentru mediul înconjurător. Dacă va fi dovedită, această înțelegere ar fi putut afecta șansele consumatorilor de a cumpăra mașini mai puțin poluante, asta în ciuda tehnologiei disponibile pentru producători."

Această anchetă se bazează pe informații care indică faptul că BMW, Daimler, Volkswagen, Audi și Porsche, numit și "cercul celor cinci", au participat la întâlniri în care au discutat inter alia dezvoltarea și implementarea tehnologiilor de limitare a emisiilor de gaze nocive.

În acest stadiu, Comisia nu are niciun indiciu că părțile anchetate ar fi colaborat în ceea ce privește utilizarea dispozitivelor pentru fraudarea testelor de poluare.

Comisia a mai efectuat inspecții la sediile BMW, Daimler, Volkswagen și Audi din Germania, în octombrie 2017, în cadrul unor anchete inițiale cu privire la posibile înțelegeri anticoncurențiale.

Comisia a informat companiile vizate și autoritățile de concurență din statele membre că a inițiat proceduri în acest caz. Deschiderea unei anchete formale nu aduce atingere rezultatului său.

 

Persoane de contact pentru presă:

Ricardo Cardoso – Tel.: +32 229 80100

Maria Tsoni - Tel.: +32 229 90526

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Mai multe informații privind această investigație vor fi disponibile pe site-ul web al Comisiei consacrat concurenței, în registrul public al cazurilor, la numărul de caz AT.40178 – Emisii Autoturisme


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Pactul ecologic european