Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
28.05.2009 - Europa în scris: lansarea PRESSEUROP.EU, primul site multilingv conținând articole de presă cu privire la afacerile UE
ED Targoviste

       Comisia Europeană și un consorțiu condus de Courrier International (cu Internazionale în Italia, Forum Polityka în Polonia și Courrier Internacional în Portugalia, cu sprijinul Cafebabel) a lansat pe 26 mai PRESSEUROP.EU, primul site multilingv conținând articole de presă cu privire la afacerile europene.

       PRESSEUROP va oferi,  în cel puțin 10 limbi (până la 23), o selecție mutilingvă a articolelor publicate în aceeași zi sau cu o zi înainte. Aceste articole vor fi completate cu analize, comentarii și ilustrații.

PRESSEUROP.EU va prezenta:
       -articole din presa europeană și internațională (ziare, reviste și online), selectate în funcție de criterii de pertinență și de răspundere, și acoperind diferite domenii ale știrilor UE: politică, economie, societate, lume, mediu, științe, cultură, idei etc.;
       -recenzii de presă, rezumate și sinteze de știri;
       -ilustrații (grafice, imagini, clipuri video,  desene animate, etc.);
       -newsletter zilnic despre cele mai recente știri;
       -arhive de presă

       Site-ul va fi complet interactiv, cu forumuri tematice, cercetare online și posibilitatea vizitatorilor de a comenta articolele publicate.
       Acest serviciu va fi oferit în 10 limbi (germană, engleză, spaniolă, franceză, italiană, olandeză, poloneză, portugheză, română și cehă) și, treptat, în toate cele 23 de limbi oficiale ale UE. Consorțiul PRESSEUROP este,  prin urmare, obligat să se extindă și să includă noi membri.

       Parteneriatele sunt deja prevăzute, în special cu the European Radio Network – EuRaNet – și cu  viitorul EU TV Net.
Portalul poate fi accesat la:  http://www.presseurop.eu/.  

Ce ziare, reviste etc. vor fi incluse?
       Presseurope va monitoriza circa 250 de titluri zi de zi, inclusiv Le Monde, Le Figaro, Financial Times, The Economist, Washington Post, Corriere della Sera, FAZ, etc...

Cum funcționează dreptul de autor?
       Numai documentele reglementate de un acord privind drepturile de autor vor fi publicate sau arhivate. Posibilitatea de arhivare poate varia de la ziar/revistă la ziar/revistă urmând acordurile privind drepturile de autor.
Există 2 tipuri diferite de acorduri privind dreptul de autor: aproximativ 50 de acorduri anual, restul, la cerere.
Dacă un articol este considerat interesant, el este utilizat în mod automat dacă vine de la unul din titlurile cu un acord anual. Dacă nu este cazul, este utilizat acordul privind dreptul de autor la cerere.

Cine va selecta articolele? 
       Presseurop selectează articolele.
Există o rețea de jurnaliști independenți în multe țări care monitorizează cele 250 de titluri, și 10 jurnaliști cu normă întreagă(7 la Paris, și câte unul pentru Varșovia, Lisabona și Roma). Fiecare jurnalist cu normă întreagă este responsabil pentru una din cele 10 limbi ale site-ului. Traducerile sunt efectuate de către profesioniști și revizuite de către jurnaliști, care, de asemenea, pot face comentarii, etc. Redactorul-șef și adjunctul său au ultimul cuvânt pe selecție. De obicei, ei scriu editorialele.

Cum este organizat grupul?
       Regrupează cele 4 titluri: Courrier international, Internazionale, Internacional și Forum. Acestea au o răspundere comună și individuală. Cu toate că nucleul de jurnaliști este la Paris, activitatea editorială este coordonată între diverși membri și toate deciziile cu privire la toate subiectele (inclusiv finanțele și noi membri) sunt colegiale.

Se pot alătura și alții?
       Da, este o rețea deschisă.

Are libertate editorială deplină?
       Da.

Sursa: Rapid – Europa – Press Releases


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală