Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
05.07.2009 - Microfinanţare pentru şomerii europeni
ED Targoviste

       UE propune instrumentul de microfinanţare pentru a-i încuraja pe şomeri să îşi înceapă propria afacere

       Când vorbesc despre microfinanţare, majoritatea economiştilor se referă la împrumuturile mici cu ajutorul cărora persoanele cu spirit antreprenorial din ţările sărace sunt stimulate să îşi înceapă propria afacere.

       Însă, în contextul celei mai grave recesiuni din ultimele decenii, microfinanţarea devine tentantă chiar şi pentru economiile puternice.

       Comisia Europeană propune un instrument de microfinanţare destinat atât persoanelor care şi-au pierdut locul de muncă şi doresc să se lanseze în afaceri, cât şi companiilor existente care intenţionează să se extindă. Propunerea este inclusă în planul de acţiune privind ocuparea forţei de muncă .

       Împrumuturile vor fi acordate întreprinderilor cu mai puţin de 10 angajaţi, categorie din care fac parte peste 90% din întreprinderile existente la nivel european. Suma de care va putea beneficia o întreprindere va fi de maxim 25.000 de euro.
       Din cauza crizei financiare, creditele s-au epuizat şi milioane de oameni şi-au pierdut locurile de muncă. Anul acesta, se preconizează că cel puţin 3,5 milioane de persoane vor intra în rândurile şomerilor.

       "Dorim să le oferim oamenilor care şi-au pierdut locul de muncă şansa de a o lua de la început, facilitându-le accesul la credite şi ajutându-i să-şi pună pe picioare propria afacere", a declarat comisarul pentru ocuparea forţei de muncă, Vladimír Špidla. „În acelaşi timp, dorim să ajutăm întreprinderile mici să se dezvolte, în ciuda crizei economice” a adăugat acesta.

       Aproximativ 100 de milioane de euro din fondurile actuale ale UE vor fi dirijate către noul instrument de microfinanţare. Acest buget iniţial ar putea genera peste 500 de milioane de euro cu ajutorul altor instituţii financiare, precum Banca Europeană de Investiţii.
Tinerii care doresc să înceapă sau să dezvolte o afacere vor beneficia de asistenţă financiară, consiliere şi formare în domeniul elaborării planurilor de afaceri.

Dacă va fi aprobat de liderii şi legiuitorii europeni, instrumentul pentru microfinanţare va fi disponibil începând de anul viitor.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală