Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
14.07.2009 - Împreună pentru cercetare
ED Targoviste

        Trei noi parteneriate public-privat au fost lansate pentru a stimula cercetarea, un domeniu al cărui potenţial de a impulsiona creşterea economică este unanim recunoscut.
Investiţiile în cercetare şi dezvoltare de astăzi asigură competitivitatea Europei de mâine. Acesta este principiul care stă la baza acţiunilor UE de promovare a investiţiilor în cercetare şi dezvoltare, ca parte a planului de relansare a economiei europene.

        Trei noi parteneriate public-privat (PPP-uri) au fost create în acest scop. Finanţate în proporţie de 50% de UE şi 50% de sectorul privat, acestea vor sprijini financiar cercetarea în trei domenii: „fabricile viitorului” (sectorul manufacturier), „clădiri eficiente din punct de vedere energetic” (sectorul construcţiilor) şi „automobile ecologice” (industria autovehiculelor).
       Alegerea celor 3 sectoare nu este întâmplătoare - pe de o parte, acestea au fost cel mai grav afectate de criză, iar pe de altă parte, cercetarea şi dezvoltarea în domeniu ar putea conduce la crearea unor tehnologii noi, ecologice, care să contribuie la o economie mai durabilă. Cele trei PPP-uri vor dispune de un buget total de 3,2 miliarde de euro.

        Participând la aceste parteneriate alături de UE, întreprinderile vor avea un cuvânt de spus în ceea ce priveşte domeniile strategice prioritare din cercetare. De asemenea, îşi vor putea face planuri de investiţii pe termen lung, întrucât participarea lor presupune un buget fix pe un anumit număr de ani. Pe de altă parte, împărţirea costurilor cu sectorul privat îi va permite Uniunii să finanţeze proiecte de cercetare costisitoare.
La 30 iulie, Comisia va lansa o cerere de propuneri de proiecte individuale pentru fiecare parteneriat. Se estimează că aproximativ 750 de persoane vor participa la ziua de informare privind PPP-urile în domeniul cercetării, organizată în data de 13 iulie cu scopul de a informa câţi mai mulţi membri ai comunităţii ştiinţifice cu privire la oportunităţile oferite de parteneriatele public-privat.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală