Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.03.2018 - Cursuri online pentru companii privind drepturile consumatorilor
ED Targoviste

Companiile, în special IMM-urile, au la dispoziție, începând cu 21 martie, un program de formare online pentru a înțelege și pune în aplicare mai bine legislația europeană privind protecția consumatorilor. Inițiativa are ca scop continuarea eforturilor de îmbunătățire a acestei protecții, precum și oferirea unui sprijin în domeniu mediului de afaceri.

 Věra Jourová, comisarul european responsabil pentru justiție, consumatori și egalitate de gen, a declarat: "Firmele încă nu sunt suficient de informate cu privire la dreptul consumatorilor. Pentru a-și îmbunătăți cunoștințele, le încurajez pe toate, în special IMM-urile, să se înscrie în programul de formare ConsumerLaw Ready(link is external). Acesta va contribui la o mai bună protecție a consumatorilor în întreaga UE." 

Programul, disponibil online, este adaptat pentru a răspunde nevoilor fiecărui stat membru și este disponibil inclusiv în limba română.

Grație lui, firmele se pot înscrie la cursuri online sau să ceară sfaturi de la experți. Cursurile se axează pe diferite aspecte ale legislației în vigoare, precum garanțiile, dreptul de a returna achizițiile, informațiile ce trebuie furnizate clienților, opțiuni alternative de soluționare a litigiilor sau modalități de evitare a practicilor neloiale.

Programul a fost elaborat de Biroul European al Asociațiilor de Consumatori (BEUC), Asociația Europeană pentru IMM-uri (UEAPME) și Asociația Europeană a Camerelor de Comerţ (Eurochambres).

 

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand – Tel.: +32 229 62253

Mélanie Voin – Tel.: +32 229 58659

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Anunț de presă

Platforma online: ConsumerLaw Ready (versiunea în română)(link is external) 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană