Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
03.10.2018 - Produse contrafăcute în valoare de aproape 600 milioane €, oprite la granițele UE
ED Targoviste

Peste 31 de milioane de produse contrafăcute, în valoare de 580 milioane euro, au fost confiscate la granițele externe ale UE în 2017, conform unui raport al Comisiei Europene, publicat în 27 septembrie. Cu toate că aceste cifre sunt în scădere, produsele periculoase pentru sănătatea și siguranța consumatorilor reprezintă 43% dintre produsele confiscate.

La nivelul României, au fost înregistrate 327 de cazuri de produse contrafăcute confiscate (cu 13% mai puțin față de 2016). În total, au fost oprite de la a intra în UE, prin România, circa 3 milioane de produse (-17%).

Comisarul european Pierre Moscovici, responsabil pentru afaceri economice şi financiare, impozitare și vămi, a declarat: „Uniunea vamală a UE se află în prima linie atunci când vine vorba de protejarea cetățenilor de produse contrafăcute și uneori extrem de periculoase. Oprirea acestor importuri în UE sprijină, de asemenea, crearea de locuri de muncă și economia în ansamblu. Uniunea Europeană susține proprietatea intelectuală și va duce mai departe campania noastră de protejare a sănătății consumatorilor, precum și companiile, de încălcarea în mod criminal a drepturilor lor.”

Raportul arată că numărul produselor confiscate la granițele externe ale UE a scăzut cu aproape un sfert, în timp ce numărul total al cazurilor a coborât la 57.433 (-9%). Valoarea acestora a scăzut, de asemenea, cu circa 90 milioane euro.

În topul categoriilor figurează: alimentele (24%), jucăriile (11%), țigările (9%) și îmbrăcămintea (7%). În ce privește valoarea totală, aproape o treime este reprezentată de ceasuri. Principala țară de proveniență este, la fel ca și în 2016, China.

Context

Raportul Comisiei privind acțiunile vamale în vederea respectării drepturilor de proprietate intelectuală a fost emis anual începând cu anul 2000. El se bazează pe datele transmise Comisiei de către administrațiile vamale ale statelor membre.

 

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 2 29 58615

Patrick McCullough – tel.: +32 229 87183

 

Pagini utile

Raport integral

Fișă informativă


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană