Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
11.03.2010 - Cetăţenii de etnie rromă - Poveşti de succes
ED Targoviste

        Conferinţa a prezentat proiecte finanţate de UE menite să asigure rromilor o viaţă mai bună
Spania găzduieşte una din cele mai mari comunităţi de cetăţeni de etnie rromă (circa 700 000 de persoane). La fel ca în alte colţuri ale Europei, rromii au de suferit şi aici de pe urma discriminării continue, a sărăciei şi a şomajului.

        În 2000, UE a cofinanţat proiectul „Acceder” (Acces), care a ajutat persoanele fără loc de muncă din Spania să-şi adapteze pregătirea profesională la nevoile angajatorilor. Până în iunie 2009, aproape 34 000 dintre acestea (majoritatea de etnie rromă) şi-au găsit un loc de muncă prin intermediul programului.

        Exemplul spaniol a fost unul dintre cele 30 de proiecte de succes prezentate în cadrul unei conferinţe organizate de UE. Printre cei 500 de participanţi s-au numărat responsabili politici de la diverse niveluri administrative. Scopul lor: să identifice bune practici în domeniul proiectelor de sprijinire a rromilor, precum şi modalităţi de a le transmite şcolilor, ONG-urilor şi societăţilor comerciale.

        Numărul cetăţenilor rromi din UE este estimat la 10-12 milioane, ceea ce înseamnă că aceştia formează una din cele mai mari minorităţi etnice. Cei mai mulţi rromi trăiesc într-o sărăcie extremă, la periferia societăţii, cu acces redus la piaţa de muncă, educaţie sau îngrijiri medicale.

        UE sprijină de mult timp eforturile statelor membre de a aplica politici eficiente în favoarea acestei minorităţi. Conferinţa pe tema rromilor este una din numeroasele activităţi ocazionate de Anul european de luptă împotriva sărăciei şi excluziunii sociale. Rezultatele sale vor fi discutate în cadrul celui de-al doilea summit UE dedicat cetăţenilor rromi, care va avea loc în luna aprilie.
UE îi sprijină pe cetăţenii rromi

Related Links


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală