Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală
28.02.2022 - REACT-EU: 642 milioane EUR pentru a sprijini redresarea economică și tranziția digitală și verde în Belgia, Cehia, Polonia și România
ED Targoviste

REACT-EU: 642 milioane EUR pentru a sprijini redresarea economică și tranziția digitală și verde în Belgia, Cehia, Polonia și România

 

Datorită celor 642 milioane EUR puse la dispoziție în cadrul Asistenței de redresare pentru coeziune și teritoriile Europei (REACT-EU), regiunile din Belgia, Cehia, Polonia și România vor fi acum în măsură să sprijine în continuare redresarea lor economică și tranziția lor digitală și verde.

În România, 216 milioane EUR vor face posibilă dotarea spitalelor publice cu echipamente medicale și de protecție specifice și îmbunătățirea condițiilor sanitare din școli pentru a proteja mai bine elevii și profesorii de infectarea cu coronavirus.

În Belgia, regiunea Bruxelles primește resurse suplimentare în valoare de 6 milioane EUR pentru a sprijini întreprinderile mici și mijlocii (IMM-urile) din sectoarele cele mai afectate de pandemia de coronavirus, precum industria ospitalității, sănătatea și construcțiile. Aceste fonduri vor sprijini, de asemenea, digitalizarea teritoriului pentru a finanța, de exemplu, emiterea electronică a biletelor în sectorul cultural și al turismului.

În Polonia, regiunea Łódzkie primește 26 milioane EUR pentru a sprijini IMM-urile, sectorul sănătății și cel al energiei din surse regenerabile. În plus, programul „Polonia digitală” primește 81 milioane EUR pentru proiecte de dezvoltare a unor instrumente informatice inovatoare pentru serviciile publice și pentru digitalizarea generală a administrației publice locale, care includ îmbunătățirea securității cibernetice și formarea personalului administrativ în domeniul competențelor digitale.

În Cehia, „Programul operațional regional integrat” primește un supliment de 313 milioane EUR pentru a sprijini dezvoltarea și modernizarea rețelei de furnizori de servicii medicale, pompieri și servicii medicale de urgență.

REACT-EU face parte din NextGenerationEU și oferă fonduri suplimentare în valoare de 50,6 miliarde EUR (în prețuri curente) în cursul anilor 2021 și 2022, pentru programele cuprinse în politica de coeziune pentru perioada 2014-2020.

Detalii

Data publicării

25 februarie 2022

Date de contact

Tim McPhie

Email

tim.mcphie@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 295 86 02

Veronica Favalli

Email

veronica.favalli@ec.europa.eu

Phone number

+32 2 298 72 69


NoutatiALTE NOUTĂŢI - O Europă pregătită pentru era digitală