Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte
08.05.2018 - EUROPE DIRECT Târgoviște stimulează participarea tinerilor la alegerile europarlamentare din 2019 prin teatru forum

Teatru forum este o ramură a teatrului social creată de către brazilianul Augusto Boal în scopul promovării și stimulării cetățeniei active și a implicării membrilor comunității în rezolvarea problemelor care le afectează viața. Prin această formă de artă Boal a dorit să se creeze o interacțiune între oameni, astfel încât ei să ia atitudine atunci când văd că semenii lor se află în situații dificile.

Supranumit și „Teatrul Opresaților”, teatru forum le dă spectatorilor ocazia de a deveni actori ai schimbării. Cu timpul, acesta a devenit o metodă de educație non-formală utilizată în scopul apărării drepturilor omului și al stimulării cetățeniei europene active.

Centrul EUROPE DIRECT Târgoviște folosește această metodă de educație din 2012, an în care a fost formată trupa de teatru social a organizației. Până în prezent, echipa a susținut numeroase reprezentații cu diferite teme și fiecare activitate a primit numeroase aprecieri din partea publicului.

Succesul de care s-au bucurat i-a determinat pe membrii echipei să dea startul unei campanii revoluționare denumită „Stă în puterea ta să schimbi ceva!”. Aceasta a debutat la începutul anului 2018 și are drept scop stimularea participării tinerilor la alegerile europarlamentare din 2019.

Publicul țintă este constituit de către tinerii liceeni și studenți care vor vota pentru prima oară cu ocazia alegerilor europene, dar și alte categorii de grupuri țintă. Pentru că vorbim de drepturi și libertăți ale cetățenilor europeni, tema aleasă este cea a unei realități dureroase din societatea românească actuală – numărul din ce în ce mai mare al tinerelor care rămân însărcinate înainte de a absolvi liceul sau, mai grav, școala generală.

După ce piesa a fost gata, echipa a plecat...în turneu prin județ și a susținut reprezentații în Târgoviște și în alte locații unde există licee. În acest sens, tinerii activi au poposit la Biblioteca Județeană „Ion Heliade Rădulescu” Dâmbovița, la Colegiul Național „Ienăchiță Văcărescu” din Târgoviște, la Bibliotecile Orășenești Titu și Pucioasa și la Biblioteca Comunală „Vasile Florescu” din Voinești.

Deși tema nu este simplu de abordat, publicul a fost receptiv și a dorit să se implice pentru a găsi soluții la problema expusă. După fiecare reprezentație, tinerii prezenți au avut ocazia de a se implica în dezbateri pe tema alegerilor europarlamentare alături de membrii echipei EUROPE DIRECT Târgoviște. Ei au aflat care sunt atribuțiile membrilor Parlamentului European și cum sprijină această instituție tinerii din Uniunea Europeană.

Impactul pozitiv îi încurajează pe tinerii actori amatori să-și continue periplul prin județ și se pregătesc pentru susținerea de astfel de reprezentații și în țară la alte centre EUROPE DIRECT . De asemenea, vor urma alte reprezentații care vor fi susținute pentru diferite grupuri țintă, inclusiv studenții Facultății de Drept și Științe Administrative a Universității „Valahia” din Târgoviște.

Echipa EUROPE DIRECT Târgoviște vă invită să-i urmăriți activitatea pentru a afla mai multe informații despre campania dedicată alegerilor europarlamentare din 2019!


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Evenimente ED Târgovişte