Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
17.03.2017 - Festivalul One World Romania: De 10 ani în Europa, de 10 ani pe ecrane
ED Targoviste

Ce s-a întâmplat cu Europa și cu noi între 2007 și 2017? Acum 10 ani, România era primită în Uniunea Europeană și o largă majoritate de români simțea că aceasta era singura cale spre prosperitate și spre o societate bazată pe valori. 

În fervoarea acelor ani s-a născut și acest festival. De atunci, el a crescut odată cu societatea civilă, după cum au crescut și preocuparea pentru statul de drept, pentru combaterea corupției și pentru libertatea de expresie. Producția de film documentar – acest barometru sensibil al participării civice - a beneficiat din plin de libertatea de circulație, dar și de accesul la fondurile europene.

Ediția din acest an a festivalului, a 10-a, ce se desfășoară între 13 și 19 martie, marchează și un deceniu de la aderarea României la Uniunea Europeană. Pornind de la acest context, Reprezentanța Comisiei Europene în România este partener al One World Romania.

Context

One World Romania, ce se desfășoară cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, este un festival internațional de filme documentare ce se axează pe subiecte de importanța socială. Ediția de acest an are ca temă principală frica și modul în care acest sentiment acționează, atât la nivelul societății cât și al individului.

Persoane de contact pentru presă:

Iulia Badea-Gueritée, coordonatoarea biroului de presă al Reprezentanței Comisiei Europene, tel: 021-2035486, mobil: +0724-232197

Pagini utile:

Pagina dedicată dezbaterii "De 10 ani în Europa: pe val, la vale și înapoi"

Pagina dedicată ediției 2017 a festivalului

Programul complet al festivalului


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană