Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.06.2017 - Negocierile cu Marea Britanie au început
ED Targoviste

Michel Barnier, negociatorul-șef din partea Comisiei Europene, și David Davis, secretarul de stat responsabil pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din UE, s-au întâlnit luni, 19 iunie, pentru a da startul negocierilor ce se desfășoară între cele două părți în temeiul articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene (TUE). 

Prima rundă a fost precedată de reuniuni pregătitoare la nivel de reprezentanți ai celor două părți în ce privește modul de desfășurare al rundelor de negociere. Deschiderea negocierilor la nivel politic s-a axat pe aspecte legate de drepturile cetățenilor, aranjamentele financiare, granița cu Irlanda de nord și alte elemente legate de separarea celor două părți, ca parte a procesului în etape de negociere. Ambele părți au discutat și structura negocierilor, precum și temele ce vor fi abordate în următoarele luni.

La finalul reuniunii, cele două părți au anunțat că s-a ajuns la un acord în ceea ce privește calendarul, organizarea și prioritățile din procesul de negocieri.

Comisia Europeană a transmis deja Marii Britanii documentele de poziție referitoare drepturile cetățenilor și la aranjamentele financiare, documente publicate on-line în 12 iunie, în linie cu politica în domeniul transparenței promovată de Comisia Europeană. 

Persoane de contact pentru presă:

Margaritis Schinas – Tel.: +32 229 60524

Mina Andreeva – Tel.: +32 229 9138

Daniel Ferrie - Tel: +32 229 86500

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Anunț de presă

Înregistrarea declarațiilor de presă susținute de Michel BARNIER, negociator-șef, după prima rundă de negocieri

Înregistrarea declarațiilor de presă susținute de David DAVIS, secretar de stat responsabil pentru negocierea ieșirii Marii Britanii din UE, după prima rundă de negocieri

Înregistrarea sesiunii de întrebări și răspunsuri

Discursul dlui Michel BARNIER, negociator-șef, după prima rundă de negocieri

Agenda primei runde de negocieri

Fișă informativă privind procedura articolului 50 din Tratatul Uniunii Europene (TUE)

Pagina dedicată negocierilor cu Marea Britanie în temeiul art. 50 TUE

Pagina Grupului de lucru pentru pregătirea și conducerea negocierilor cu Marea Britanie în temeiul art. 50 TUE

Documente de negociere publicate de Comisia Europeană


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană