Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.06.2017 - Craft Bicycle, bicicleta durabilă
ED Targoviste

"Craft Bicycle", propus de Sabin Dimian, este unul dintre cele 12 proiecte câștigătoare ale competiției "Inovare în transportul european" 2017, axată pe decarbonizarea acestui sector. El are în vedere construirea unei biciclete din materiale durabile, care să ofere, în același timp, confort în timpul deplasării și un design de excepție. Obiectivul este înlocuirea cât mai multor componente cu versiuni din alte materiale, cum ar fi bambusul, pentru a realiza o bicicletă cât mai ecologică. 

Cele 12 proiecte câștigătoare au oferit soluții variate cu o gamă larg de aplicații în sectorul transportului, cum ar fi: sisteme futuriste de deplasare a călătorilor și mărfurilor în orașe, servicii pentru persoanele cu mobilitate redusă și de urgență, o platformă automatizată pentru curățirea străzilor, soluții în domeniul parcărilor, căilor ferate sau deplasării pe bicicletă. Cei ce au propus proiectele sunt studenți sau lucrează în cadrul unor întreprinderi de tip start-up sau IMM, având vârsta între 18 și 35 de ani și provenind din 9 țări europene, printre care și România.

Câștigătorii au fost invitați să participe la Congresul ITS, ce a avut loc la Strasbourg, în perioada 19-21 iunie 2017. Ei au participat și într-un atelier de lucru dedicat mentoratului, în care au întâlnit investitori și decidenți în domeniul politicilor europene și au beneficiat de consiliere personalizată.

Context

Competiția "Inovare în transportul european" 2017 a fost organizată de Direcția Generală Mobilitate și Transport din cadrul Comisiei Europene, în vederea selectării și premierii a 12 inițiative inovatoare având ca scop un viitor mai curat și eficient în domeniu. Peste 110 astfel de inițiative au fost înscrise în competiție.

Persoană de contact pentru presă:

Alexis Perier – tel. +32 2 2969143

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Proiectul "Craft Bicycle"

Regulamentul competiției "Inovare în transportul european" 2017

Întrebări și răspunsuri privind competiția "Inovare în transportul european" 2017


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană