Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.07.2017 - Comisia Europeană are un nou comisar bulgar
ED Targoviste

Mariya Gabriel a fost confirmată, pe 4 iulie, în funcția de comisar pentru economie și societate digitale, după ce a primit aprobarea Parlamentului European. În vârstă de 38 de ani, comisarul bulgar va contribui la dezvoltarea și punerea în practică a inițiativelor privind piața unică digitală.

Printre primele persoane care au felicitat noul membru al colegiului comisarilor a fost Corina Crețu, comisarul pentru politică regională: „Felicitări fostei mele colege din cadrul Parlamentului European, Maryia Gabriel, pentru numirea sa în funcția de comisar european din partea Bulgariei, preluând portofoliul economiei și societății digitale. Mult succes în noul mandat! ”

Noul comisar va lucra pentru implementarea proiectelor din domeniul digital coordonate de vicepreședinții Andrus Ansip, responsabil de Piața unică digitală, și Jyrki Katainen, responsabil pentru locuri de muncă, creștere, investiții și competitivitate.

Postul ocupat Mariya Gabriel era vacant, după ce comisarul Gunther Oettinger a preluat, de la vicepreședintele Kristalina Georgieva, funcția de comisar european responsabil pentru buget. Astfel, Bulgaria rămăsese fără un reprezentant în Comisia Europeană, după ce dna Georgieva s-a alăturat Băncii Mondiale.

Mariya Gabriel este la al doilea mandat de europarlamentar în legislativul de la Bruxelles, iar din 2014 ocupă funcția de președinte-adjunct al grupului PPE. De asemenea, ea este membru al Comisiei pentru Libertăți Civile, Justiție și Afaceri Interne, unde se ocupă de regimul de vize.

Pagini utile

Pagina dedicată comisarilor europeni


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană