Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
03.08.2017 - Consultare privind reducerea costurilor pentru plățile transfrontaliere
ED Targoviste

Comisia Europeană a lansat luni, 24 iulie, o consultare publică privind metodele prin care ar putea fi reduse costurile pentru plățile transfrontaliere, atunci când acestea sunt efectuate în alte monede decât euro. Pentru zona Euro, aceste costuri au fost eliminate deja, ele fiind la nivelul celor pentru plățile domestice. Demersul Comisiei are, astfel, în vedere realizarea de economii și în cazul altor valute, eliminarea practicilor de tarifare ce sunt în defavoarea clienților, precum și creșterea gradului de transparență a comisioanelor plătite de consumatori pentru diversele tranzacții.

24/07/2017

Vicepreședintele Valdis Dombrovskis, responsabil pentru moneda euro și dialogul social, precum și pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și Uniunea piețelor de capital, a declarat: „În planul de acțiune privind serviciile financiare pentru consumatori, ne-am luat angajamentul de a propune legislație prin care să reducem taxele pentru tranzacțiile transfrontaliere în toate statele member. Plățile în euro, în zona Euro, au de regulă costuri foarte reduse, dar nu aceeași este situația și în cazul tranzacțiilor transfrontaliere efectuate în monedele naționale ale statelor membre sau în afara ei. Vreau să mă asigur că toți europenii plătesc mai puțin când fac transferuri de bani în străinătate sau când fac retrageri din cont în timpul vacanțelor – indiferent ce monedă folosesc sau unde se află pe teritoriul UE.”

Părțile interesate din varii sectoare sunt invitate să contribuie la la consultare, ce include un chestionar dedicat pentru consumatori. Pe baza răspunsurilor primite, Comisia va putea stabili pașii următori pentru atingerea obiectivului de reducere a costurilor.

Consultarea publică se va încheia în data de 30 octombrie 2017. Chestionarul online este disponibil aici

Persoane de contact pentru presă:

Vanessa Mock(link sends e-mail) (+32 229 56194)

Letizia Lupini(link sends e-mail) (+32 229 51958)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Anunț de presă

Mai multe informații despre consultare

Planul de acțiune privind serviciile financiare pentru consumatori


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană