Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
03.08.2017 - România: Corina Creţu a aprobat finanţarea a 3 proiecte de infrastructură rutieră
ED Targoviste

407 milioane de euro din fondurile politicii de coeziune sunt investite în trei proiecte de infrastructură rutieră, care vor îmbunătăți interconectarea şi, într-un orizont apropiat, vor duce la creştere economică şi crearea de noi locuri de muncă în vestul României.

 „Aceste proiecte, finanțate de Uniunea Europeană, au triplul obiectiv de a îmbunătăţi securitatea rutieră, de a contribui la dezvoltarea economică a regiunilor vizate şi de a consolida coeziunea teritorială din România”, a argumentat comisarul european pentru politică regională, Corina Creţu.

Astfel, mai mult de 336 milioane de euro vor fi investiți în construirea secţiunii dintre localitățile Dumbrava şi Deva, din autostrada Lugoj-Deva, parte a Reţelei transeuropene de transport (RTE-T)Căutați traducerile disponibile pentru linkul precedentEN•••, dar şi în infrastructura conexă (poduri, intersecţii, tunele…). Timpul necesar deplasării automobiliștilor între cele două oraşe va fi redus astfel cu o treime.

Alte 62 milioane de euro vor fi utilizate pentru reabilitarea unei secțiuni din drumul naţional 6, ce leagă orașele Alexandria şi Craiova, în sud-vestul ţării, cu scopul de a ameliora securitatea rutieră şi de a reduce timpul de deplasare cu trei sferturi de oră.

Nu în ultimul rând, aproximativ 9 milioane de euro vor finanţa construirea secţiunii de drum dintre oraşele Timişoara şi Lugoj, precum şi a unei variante ocolitoare în zona Timișoara.

Mai multe informaţii despre fondurile europene în România sunt disponibile pe Platforma de date deschise.

Persoane de contact pentru presă:

Christian Wigand(link sends e-mail)– tel.: +32 229 62253

Sophie Dupin de Saint-Cyr(link sends e-mail) – tel.: +32 229 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană