Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
07.09.2017 - Accesul la apă potabilă în Croația, facilitat prin politica de coeziune
ED Targoviste

Aproximativ 96 milioane euro din Fondul de Coeziune vor fi investite în dezvoltarea rețelelor de alimentare cu apă și de tratare a apelor uzate din regiunile croate Slavonia și Istria, precum și din insula Krk.

04/09/2017

Comisarul pentru politică regională, Corina Crețu, a declarat: "Fiecare euro investit de Uniunea Europeană în aceste proiecte facilitează accesul la apă potabilă curată și contribuie la protejarea mediului înconjurător în Croația."

Pachetul de investiții include:

  • 19,3 milioane de euro pentru construcția unei stații de tratare a apei uzate și a unor sisteme de filtrare în zona urbană Osijek și în orașele Bilje și Darda, din regiunea Slavonia în nord-estul Croației, în scopul protejării pânzei freatice de infiltrații. Prin acest proiect, care va fi finalizat până la finalul lui 2018, vor beneficia de un mai bun acces la apă potabilă 125.000 de persoane.
  • aproximativ 28 de milioane de euro pentru modernizarea a patru stații de tratare a apei uzate în zonele urbane Lanterna, Poreč Sjever, Poreč Jug și Vrsar, în regiunea vestică Istria.
  • 48,5 milioane de euro pentru facilitarea acesului la apă potabilă curată în insula Krk, care are 14.500 locuitori și unde turiștii petrece nu mai puțin de 5 milioane de nopți de cazare în fiecare an. Lucrările vor include reabilitarea a circa 40 km de rețele de alimentare cu apă, construirea a 6 stații de tratare a apei uzate și construirea a 80 km de conducte de canalizare. La finalizarea proiectului, în 2020, marea majoritate a insulei va fi conectată la rețele de apă potabilă și de canalizare moderne.

Mai multe informații despre utilizarea fondurilor europene în Croația sunt disponibile pe platforma de date deschise

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke (+32 229 58615)

Sophie Dupin de Saint-Cyr (+32 229 56169)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană