Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
04.10.2017 - Despre limbi străine cu prilejul Zilei Europene a Limbilor 2017
ED Targoviste

Limbile străine deschid uși, oferă noi perspective asupra lumii, ajută la obținerea unui loc de muncă, iar învățarea și utilizarea lor reprezintă o îndeletnicire foarte distractivă care, mai presus de toate, îi unește pe oameni. Ca în fiecare an în jurul datei de 26 septembrie, declarată Ziua Europeană a Limbilor, Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat, la București, împreună cu partenerii săi, evenimente menite să evidențieze bogăția limbilor, legătura lor cu cultura și toate beneficiile pe care le oferă învățarea limbilor străine.

27/09/2017

Astfel, sâmbătă, 23 septembrie, la Casa Filipescu Cesianu a avut loc, cu sprijinul Reprezentanței Comisiei Europene în România, un târg lingvistic deschis publicului larg. Sesiunile de speak dating, atelierele pentru copii și părinți și lecțiile demonstrative de limbi străine propuse de organizatori -  membrii clusterului EUNIC România -  s-au bucurat de un mare succes: la tombola organizată la sfârșitul evenimentului s-au înscris peste 200 de participanți la cel puțin două dintre activitățile organizate, doritori să câștige unul dintre premiile oferite de organizatori, cum ar fi cursurile de limbă, atelierele lingvistice și creative, invitațiile la evenimente culturale.

Marți, 26 septembrie, Reprezentanța Comisiei Europene în România a organizat - în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Departamentul pentru Relații Interetnice din cadrul Guvernului României - cafeneaua lingvistică LinguaFest 2017, găzduită de CREART – Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București. Au avut loc discuții pe cinci teme de actualitate privind multilingvismul în programul Erasmus+ și în România contemporană, la care au fost invitați să participe beneficiari ai proiectelor Erasmus+, reprezentanți ai proiectelor premiate cu European Language Label, lingviști, profesori de limbi moderne și minoritare, studenți, elevi, jurnaliști. 

Ziua Europeană a Limbilor a fost sărbătorită pentru prima dată în 2001 de Consiliul Europei(link is external), în cadrul Anului European al Limbilor. De atunci, ea se sărbătorește în fiecare an, din dorința de a sensibiliza cetățenii în legătură cu diversitatea culturală și lingvistică a Europei, dar și de a încuraja învățarea limbilor străine pe tot parcursul vieții.

În Uniunea Europeană există 24 de limbi oficiale, aproximativ 60 de limbi regionale și minoritare și peste 175 de limbi utilizate de migranți. La nivel mondial, există între 6 000 și 7 000 de limbi, dintre care majoritatea sunt vorbite în Asia și în Africa. Cel puțin jumătate din populația lumii este bilingvă sau multilingvă, adică vorbește sau înțelege două sau mai multe limbi.

În calitatea sa de instituție internațională, Comisia Europeană s-a angajat ferm să promoveze multilingvismul, fiind astfel, în fiecare an, (co)organizatorul a sute de manifestații dedicate Zilei Europene a Limbilor în institute culturale, biblioteci, ambasade, primării, școli și universități. Aceste evenimente au loc în Europa și dincolo de granițele acesteia.

Detalii suplimentare cu privire la evenimentele incitante din acest an și multe altele sunt disponibile online.

Imagini de la cele două evenimente pe Facebook:

Târgul lingvistic EUNIC(link is external)

LinguaFest 2017


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană