Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.10.2017 - Rate record ale ocupării forței de muncă
ED Targoviste

Tendința de intensificare a ocupării forței de muncă și a creșterii economice se menține în UE, potrivit celui mai recent raport trimestrial privind ocuparea, publicat în data de 5 octombrie. Datele arată că ocuparea forței de muncă în UE a continuat să crească într-un ritm constant și în aproape toate statele membre. Un nivel record de 235 de milioane de persoane angajate a fost înregistrat în al doilea trimestru din 2017. Generația mai tânără este cea care a beneficiat, în special, de creșterea ratei de ocupare a forței de muncă în ultimii patru ani. Deși șomajul în rândul tineretului este încă prea ridicat, rata a scăzut mai rapid decât la nivelul populației totale, până la 16,9%.

Marianne Thyssen, comisarul pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă, a declarat: „Rezultatele actuale sunt încurajatoare. Mai multe persoane ca niciodată în trecut în Europa au un loc de muncă și șomajul a coborât la nivelul cel mai scăzut din ultimii nouă ani. De asemenea, constatăm că 2,2 milioane de angajați suplimentari beneficiază de contracte permanente în comparație cu anul trecut. Este necesar să continuăm pe această cale și să îmbunătățim condițiile economice și sociale pentru toți. Pilonul european al drepturilor sociale ne-a furnizat foaia de drum către piețe ale muncii funcționale și echitabile care sunt adaptate obiectivelor secolului 21. Am dori ca acest lucru să fie proclamat împreună de către Parlament, Consiliu și Comisie, la cel mai înalt nivel, cu ocazia Summit-ului social de la Göteborg, din 17 noiembrie 2017.” 

Situația sănătoasă a economiei europene este confirmată de următorii indicatori privind piața forței de muncă:

  • rata șomajului în UE și în zona euro a continuat să scadă în mod constant, începând de la jumătatea anului 2013, în aproape toate statele membre;
  • rata șomajului de lungă durată, în scădere în ultimii trei ani, a continuat să scadă și în 2017;
  • numărul de angajați cu contracte permanente a crescut de patru ori mai mult decât cel al angajaților cu contracte temporare.

Context

Buletinul trimestrial privind evoluția forței de muncă și a situației sociale în Europa oferă o vedere de ansamblu a recentelor evoluții sociale și de pe piața muncii din UE. El examinează schimbările pe termen scurt ale PIB și tendințele ocupării forței de muncă.

 

Persoane de contact pentru presă:

Christian WIGAND (+32 2 296 22 53)

Melanie VOIN (+ 32 2 295 86 59)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Raport trimestrial privind ocuparea forței de muncă și evoluția socială în Europa

Pilonul european al drepturilor sociale

Urmăriți activitatea dnei Marianne Thyssen pe Twitter(link is external) și pe Facebook(link is external)

Abonați-vă la buletinul de informare electronic gratuit privind ocuparea forței de muncă, afacerile sociale și incluziunea al Comisiei Europene.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană