Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
15.10.2017 - Expoziția "60 de ani de Uniune Europeană", la Iași
ED Targoviste

Expoziția itinerantă "60 de ani de Uniune Europeană", lansată cu ocazia aniversării a 60 de ani de la Tratatele de la Roma (1957–2017), este prezentă la Iași în perioada 12 octombrie – 1 noiembrie și poate fi vizitată în Sala Pașilor Pierduți de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza".  

Expoziția va fi inaugurată joi, 12 octombrie, de comisarul european Marianne Thyssen, responsabil pentru ocuparea forței de muncă, afaceri sociale, competențe și mobilitatea forței de muncă. Vernisajul va avea loc începând cu ora 10.45.

Data: 

12/10/2017 - 11:00 to 01/11/2017 - 11:00

Locul: 

Iași

Organizată de Arhivele istorice ale Uniunii Europene și Institutul Universitar European, în colaborare cu Parlamentul European, Comisia Europeană și Consiliul Uniunii Europene, expoziția include imagini și documente din arhivele instituțiilor europene.

Context

În 2017 se implinesc 60 de ani de la semnarea Tratatelor de la Roma, 30 de ani de activitate a programului Erasmus și 10 ani de la aderarea României la Uniunea Europeană. Cu această ocazie, Reprezentanța Comisiei Europene intră în legătură directă cu cei care stau la baza contrucției europene, cetățenii, printr-o serie de evenimente ce au ca scop extinderea cunoștințelor cu privire la tematica afacerilor europene.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană