Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
22.10.2017 - Facilitarea donării de alimente în UE
ED Targoviste

Noi orientări, adoptate de Comisia Europeană luni, 16 octombrie, facilitează donarea de alimente în UE, inițiativă care face parte din Planul de acțiune pentru economia circulară. Scopul lor este de a clarifica legislația în vigoare și de a îndepărta obstacolele din calea unor astfel de donații. Măsurile vor ajuta atât donatorii, cât și recipienții, să respecte mai bine cerințele relevante, cum ar fi cele care țin de igiena alimentară sau privind informațiile pentru consumatori, asigurându-se astfel practici de donare a alimentelor în condiții de siguranță. De asemenea, ele vor susține interpretarea comună a normelor europene în domeniu, inclusiv a celor legate de TVA.

Comisarul european Vytenis Andriukaitis, responsabil pentru sănătate și siguranță alimentară, a declarat: "Sunt deosebit de bucuros că acum, cu ocazia Zilei Mondiale a Alimentației, avem o veste bună de anunțat. În UE, aproximativ 550.000 de tone de alimente sunt redistribuite la 6,1 milioane de persoane, de către băncile de alimente din UE, însă aceasta reprezintă doar o fracțiune din volumul estimat de alimente care ar putea fi redistribuit, pentru a preveni risipa alimentară și a contribui la combaterea lipsei de hrană. Sunt convins că orientările adoptate vor ajuta industria și organizațiile de caritate să-și simplifice activitățile și astfel să-i ajute pe cei care au cea mai mare nevoie. De asemenea, ele vor deveni punct de referință pentru autoritățile naționale și operatori în ce privește facilitarea donării de alimente în UE."

Orientările UE au fost elaborate de Comisie în strânsă colaborare cu Platforma UE privind pierderile de produse alimentare și risipa de alimente, ce reunește statele membre, organizații internaționale, sectorul industrial, băncile de alimente și alte organizații caritabile.

 

Persoane de contact pentru presă:

Anca Paduraru – tel.: +32 229 91269

Aikaterini Apostola – tel.: +32 229 87624

 

Pagini utile

Anunț de presă

Notificarea Comisiei și orientările adoptate

Platforma privind pierderile de produse alimentare și risipa de alimente


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană