Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
24.10.2017 - Noi investiții în România: proiect în domeniul economiei circulare prin intermediul Planului Juncker și trei acorduri în cadrul Inițiativei pentru IMM-uri
ED Targoviste

Banca Europeană de Investiții (BEI) va furniza un împrumut de 7.5 milioane de euro companiei GreenFiber International SA pentru a finanța un proiect în domeniul reciclării și economiei circulare. Această acțiune beneficiază de sprijinul Fondului european pentru investiții strategice (FEIS), pilonul principal al Planului de investiții pentru Europa (așa-numitul Plan Juncker). Proiectul va sprijini crearea unui număr de 280 locuri de muncă și va mări volumul de deșeuri colectate și procesate cu peste 50.000 tone pe an. 

19/10/2017

Cu aceeași ocazie, Fondul European de Investiții (FEI) va semna trei noi acorduri în cadrul Inițiativei pentru IMM-uri din România, cu BRD-Groupe Société Générale, ING și Libra Internet Bank. Se așteaptă ca acestea să faciliteze accesul la finanțare pentru aproximativ 300 de IMM-uri și companii de tip start-up, interesate să își dezvolte afacerile.

Comisarul european Corina Creţu, responsabil pentru politica regională, a declarat: "O economie circulară reprezintă o mină de aur în termeni de oportunități - pentru economia noastră, pentru mediul înconjurător și pentru cetățenii noștri -, deoarece creează noi locuri de muncă. Prin intermediul acestui proiect FEIS orientat spre viitor, Planul de investiții lucrează în beneficiul românilor. Salut, de asemenea, cele trei noi acorduri din cadrul Inițiativei pentru IMM-uri și mă bucur să văd că acest program inovator din cadrul politicii de coeziune are rezultate pe teren."

Pentru mai multe informații, vă rugăm să consultați pagina Planului de investiții.

Persoane de contact pentru presă:

Annika Breidthardt – tel.: +32 229 56153

Siobhán Millbright – tel.: +32 229 57361

Pagini utile

Comunicat de presă integral (în limba engleză)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană