Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
31.10.2017 - Fondul de solidaritate al UE: 1.2 miliarde euro pentru Italia și o primă tranșă de plată pentru Grecia după cutremure
ED Targoviste

Italia va primi în zilele următoare cele 1,2 miliarde de euro din Fondul de solidaritate al UE (EUSF), propuse de Comisia Europeană în luna iunie, în urma cutremurelor devastatoare ce au afectat țara în 2016 și 2017. Este cel mai mare sprijin financiar acordat prin Fondul de solidaritate până în prezent, iar banii vor putea fi utilizați pentru operațiuni de reconstrucție, pentru regenerarea activității economice și pentru acoperirea costurilor cu serviciile de urgență, facilitățile de cazare temporară, operațiunile de curățire și cu măsurile de protecție pentru siturile de patrimoniu cultural. Acest sprijin a fost însoțit de măsuri suplimentare de asistență din partea UE.

Comisarul european pentru politică regională Corina Crețu a declarat: "Acest ajutor financiar reprezintă rezultatul concret al promisiunii noastre de a fi alături de Italia pe parcursul întregului proces de reconstrucție. La cererea președintelui Juncker, reflectăm în prezent la modul în care putem să ajutăm și mai mult statele membre să gestioneze dezastrele naturale, care, din păcate, sunt tot mai numeroase. Ne străduim să oferim sprijin eficient în termeni de asistență de urgență, dar și de contribuții la eforturile de reconstrucție pe termen lung."

În perioada imediat următoare, și Grecia urmează să primească o primă tranșă, în valoare de 135.912 euro, din fondurile alocate în cadrul EUSF, după cutremurele ce au afectat insulele Chios și Lesbos în luna iunie 2017. Suma a fost calculată în baza evaluării preliminare a daunelor directe produse de cutremure, așa cum au fost acestea estimate de autoritățile grecești în cererea depusă la 1 septembrie. Potrivit normelor EUSF, suma plătită ca avans reprezintă 10% din acest total. După ce va analiza cererea, Comisia va propune o valoare finală a sprijinului financiar, care urmează să fie aprobată de Parlamentul European și de Consiliu. 

 Persoane de contact pentru presă:

Johannes BAHRKE (+32 2 295 86 15)

Sophie DUPIN DE SAINT-CYR (+32 2 295 61 69)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile

Anunț de presă


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană