Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.11.2017 - Cotele de pescuit în Marea Neagră pentru 2018
ED Targoviste

Comisia Europeană a prezentat marți, 21 noiembrie, propunerile privind limitele de captură și cotele pentru pescuitul în Marea Neagră, alocate României și Bulgariei în 2018. Comisia a luat în calcul cele mai bune recomandări bazate pe studii științifice, iar aceste propuneri sunt în linie cu concluziile întrunirii din acest an a Comisiei generale pentru pescuitul în zona Mediteraneană (GFCM), unde a fost aprobat pentru prima dată un plan multianual de gestionare pentru Marea Neagră.

Pentru șprot, Comisia a propus menținerea, în 2018, a limitei totale de captură la 11.475 tone, din care 70% sunt alocate Bulgariei și 30% României.

Pentru calcan, au fost incluse în propunere cotele adoptate în cadrul sesiunii GFCM, respectiv 114 tone pe an în 2018 și 2019, alocarea României fiind de 50%. De asemenea, sunt prevăzute o întrerupere a sezonului pescuit în perioada 15 aprilie – 15 iunie, precum și limitarea numărului total de zile de pescuit la 180/an.

Drept urmare a succesului înregistrat în plenul GFCM, măsurile de management și control pentru cele două specii de pește vor fi adoptate, pentru prima dată, de către toate țările cu ieșire la Marea Neagră. Acest lucru reprezintă un progres remarcabil în stabilirea unor condiții echitabile de pescuit în regiune și, totodată, va sprijini eforturile comune de a combate pescuitul ilegal, neînregistrat și nereglementat. Comisia estimează că toate aceste măsuri vor avea un impact pozitiv asupra regenerării stocurilor de pește.

Etape următoare

O decizie asupra propunerii Comisiei va fi luată de către statele membre UE în cadrul Consiliului Agricultură și Pescuit, care are loc la Bruxelles, în perioada 11-12 decembrie 2017, urmând ca măsurile să intre în vigoare de la 1 ianuarie 2018.

Persoane de contact pentru presă:

Enrico Brivio – Tel.: + 32 229 56172

Iris Petsa - Tel.: +32 229 93321

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă

Politica comună în domeniul pescuitului (PCP)

Cote și capturi totale admisibile (TAC)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană