Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.11.2017 - Comisarul Corina Crețu participă la forumul Strategiei pentru regiunea alpină de la München
ED Targoviste

În data de 23 noiembrie, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu se va afla la München, în Germania, pentru a participa la primul forum anual al Strategiei macro-regionale pentru regiunea alpină(link is external), alături de președintele Comitetului Regiunilor Karl-Heinz Lambertz.

"Acest prim forum ne dă ocazia de a face un prim bilanț și de a ne reînnoi angajamentul în favoarea acestei Strategii, pentru a conclucra cât mai strâns, dincolo de frontiere, în această mare și frumoasă regiune", a declarat comisarul Crețu, adăugând că "vom avea, de asemenea, ocazia de a reflecta asupra viitorului acestor strategii macro-regionale, pentru perioada de după anul 2020".

Strategia pentru regiunea alpină regrupează 7 țări (Austria, Elveția, Franța, Germania, Italia, Liechtenstein și Slovenia) și 70 de milioane de locuitori. Ea vizează mai buna utilizare în comun a resurselor din această regiune pentru a face față provocărilor comune, cum ar fi poluarea atmosferică sau congestionarea traficului rutier, precum și mărirea volumului de schimburi. Resursele menționate includ 80 de programe diferite, finanțate prin intermediul fondurilor structurale și de investiții europene, Strategia având ca obiectiv mai buna lor utilizare în comun.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană