Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
28.11.2017 - Comisarul Corina Crețu deschide cel de-al 3-lea "Forum al Orașelor", la Rotterdam
ED Targoviste

La a 3-a ediție a "Forumului Orașelor / CITIES Forum", ce are loc timp de două zile la Rotterdam (27-28 noiembrie), comisarul pentru politică regională Corina Crețu se va întâlni cu miniștri și primari dintr-o serie de state membre ale UE pentru a lua pulsul orașelor europene. 

"Orașele trebuie să fie inteligente, curate, sigure și, nu în ultimul rând, incluzive. Integrarea comunităților cele mai vulnerabile, inclusiv a migranților, este o prioritate importantă pe agenda noastră. Este o provocare la care viitoarea politică de coeziune va trebui să găsească în continuare răspunsuri", a declarat comisarul Corina Crețu.

Discuțiile se vor axa pe progresele din cadrul Agendei urbane a UE, în lumina recentului raport al Comisiei Europene, ce pune accentul pe cele mai bune modalități de a sprijini orașele în planificarea propriilor strategii de investiții, precum și pe viitorul politicii de coeziune în perioada de după anul 2020, în special în ceea ce privește accesul orașelor la fondurile UE și gestionarea lor de către acestea. Participanții vor discuta și rolul concret pe care îl pot juca orașele în implementarea Agendei pentru dezvoltare durabilă în perspectiva anului 2030(link is external).

Unul din principalele puncte de interes ale Forumului va fi lansarea unui nou serviciu de consiliere având ca obiectiv sprijinirea orașelor în maximizarea potențialului de investiții la dispoziția lor.

Informații despre programul Forumului, vorbitori și ateliere de lucru, sunt disponibile aici.  

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169 


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană