Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
02.12.2017 - Plăți electronice mai sigure și inovatoare
ED Targoviste

Comisia Europeană a adoptat, în data de 27 noiembrie, noi norme pentru plățile electronice în magazine și online, care vor crește gradul lor de siguranță și le vor facilita consumatorilor accesul la soluții de plată mai convenabile, eficiente din punctul de vedere al costurilor și, nu în ultimul rând, inovatoare. Acestea pun în aplicare a doua directivă a UE privind serviciile de plată (DSP2), revizuită recent, care vizează modernizarea lor în Europa.

Valdis Dombrovskis, vicepreședintele Comisiei Europene, responsabil pentru stabilitatea financiară, serviciile financiare și Uniunea piețelor de capital, a declarat: „Noile norme vor orienta actorii de pe piață, vechi și noi, pentru a oferi servicii mai bune consumatorilor, asigurând, în același timp, securitatea acestora.”

Printre obiectivele importante ale DSP2 se numără:

·        sporirea nivelului de securitate și a fiabilității plăților electronice, printr-o serie de prevederi stricte, integrate, menite să reducă în mod semnificativ nivelurile fraudei și să protejeze confidențialitatea datelor financiare ale utilizatorilor;

·        stabilirea unui cadru pentru noi servicii legate de conturile de plăți ale consumatorilor, cum ar fi așa-numitele servicii de inițiere a plăților și servicii de informare cu privire la conturi.

Etape următoare

După adoptarea standardelor tehnice de reglementare de către Comisie, Parlamentul European și Consiliu au la dispoziție trei luni pentru a le examina. După această perioadă, noile norme vor fi publicate în Jurnalul Oficial al UE. Băncile și alți prestatori de servicii de plată vor avea la dispoziție 18 luni pentru a institui măsurile de securitate și instrumentele de comunicare.

Context

Standardele tehnice de reglementare au fost elaborate de Autoritatea Bancară Europeană în strânsă cooperare cu Banca Centrală Europeană. Acestea stabilesc cum trebuie aplicată autentificarea strictă a clienților.

Persoane de contact pentru presă:

Vanessa MOCK (+32 2 295 61 94)

Letizia LUPINI (+32 2 295 19 58)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Fișă informativă despre directiva privind serviciile de plată (DSP2)

Pagina de internet referitoare la serviciile de plată

Standarde tehnice de reglementare privind autentificarea clientului din DSP2  


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană