Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
11.12.2017 - Erasmus+: un nou an-record
ED Targoviste

Programul Erasmus a împlinit 30 de ani de existență în 2017. Cu această ocazie, Comisia Europeană a prezentat, la finalul lunii noiembrie, realizările programului Erasmus+ în 2016, în cadrul unui raport ce confirmă succesul acestuia, el oferind, timp de trei decenii, în special tinerilor, posibilitatea de a-și îmbogăți cunoștințele călătorind într-o altă țară.

Comisarul pentru educație, cultură, tineret și sport, Tibor Navracsics, a declarat: „Erasmus+ a ajuns acum la jumătatea drumului său de 7 ani. Sunt mândru să văd felul în care programul a acționat ca un vector al unității în Europa. Mobilitatea Erasmus+ dezvoltă capacitățile și competențele și consolidează o identitate europeană, care integrează și îmbogățește identitățile naționale și regionale.”

În 2016, programul a investit în 21.000 de proiecte care au implicat 79.000 de organizații ce activează în domeniul educației, formării și de tineret - cu 15% mai mult decât în 2015. De asemenea, cu o creștere de 7,5% a bugetuluialocat în comparație cu anul precedent, Uniunea Europeană a investit o sumă record de 2,27 miliarde euro pentru a sprijini 725.000 de europeni cu burse de mobilitate pentru studii, formare, predare, muncă sau voluntariat în străinătate. Aceast număr duce totalul participanților la mai mult de 2 milioane de la începutul programului actual, în 2014, și până în prezent. În anul universitar 2015/2016, programul Erasmus+ a permis instituțiilor de învățământ superior să trimită și să primească 330.000 de studenți și personal didactic, din care 26.000 către și din țările partenere. Franța, Germania și Spania au fost principalele trei țări care au trimis studenți și angajați participanți la program, în timp ce Spania, Germania și Marea Britanie au fost cele mai populare trei țări-gazdă.

Raportul arată felul în care Erasmus+ a contribuit în 2016 pentru a răspunde la provocările sociale mai ample. Acesta include acțiuni menite să promoveze incluziunea socială și să asigure faptul că tinerii dobândesc competențe sociale, civice și interculturale și învață să gândească critic.

 Context

Actualul program Erasmus+, în perioada 2014-2020, dispune de un buget de 14,7 miliarde de euro și va oferi oportunități pentru 3,7% din tinerii din UE de a studia, de a se forma, de a câștiga experiență profesională și de a participa la acțiuni de voluntariat în străinătate (adică aproximativ 3,3 milioane de tineri). 

Aria geografică de aplicare a programului s-a extins de la 11 țări în 1987 la 33 în prezent (cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, precum și Turcia, fosta Republică Iugoslavă a Macedoniei, Norvegia, Islanda și Liechtenstein). De asemenea, programul este deschis țărilor partenere din întreaga lume.

 Persoane de contact pentru presă:

Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)

Joseph WALDSTEIN (+ 32 2 29 56184)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile

Comunicat integral

Notă de informare

Raportul anual pentru 2016 al programului Erasmus+

Fișă informativă Erasmus+

Fișele informative specifice fiecărei țări

Fișă informativă privind cea de-a 30-a aniversare a programului Erasmus

Fișe informative privind Spațiul european al învățământului


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană