Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
23.01.2018 - Creșterea vizibilității produselor agricole cu fonduri UE
ED Targoviste

Apelurile de propuneri pentru programe de promovare a produselor agricole europene, atât la nivel mondial, cât și în cadrul UE, au fost lansate vineri, 12 ianuarie. 169 de milioane euro, cu 27 de milioane mai mult decât în 2017, sunt disponibile pentru cofinanțarea programelor ce pot viza o gamă amplă de tematici, de la campanii generale privind alimentația sănătoasă la inițiative dedicate unor sectoare de piață specifice. Termenul-limită pentru depunerea propunerilor este 12 aprilie 2018.

Phil Hogan, comisarul pentru agricultură și dezvoltare rurală, a declarat: „UE este cel mai mare comerciant de produse agroalimentare la nivel mondial și se plasează pe primul loc în lume din punct de vedere al ofertei de alimente de înaltă calitate. Am avut ocazia să constat în mod nemijlocit interesul pe care îl manifestă consumatorii și companiile la nivel mondial față de produsele agroalimentare din UE cu prilejul diverselor mele misiuni comerciale desfășurate în străinătate. Salut aceste noi programe de promovare care au deschis în trecut oportunități pentru noi candidați și au sporit vizibilitatea noastră în întreaga lume. Anul trecut, ofertele de astfel de programe au depășit bugetul disponibil de aproape zece ori. Așadar, dacă sunteți o organizație eligibilă, acum este momentul să vă depuneți candidatura.”

Își pot depune candidatura, pentru a solicita finanțare, o gamă vastă de organizații precum cele comerciale, asociațiile de producători sau organismele agroalimentare responsabile pentru activități de promovare. Propunerile pot fi prezentate prin intermediul portalului specific. Comisia va evalua propunerile și va anunța în toamnă care vor fi beneficiarii.

Aproximativ două treimi din finanțarea disponibilă este destinată promovării produselor alimentare din UE în țări terțe. În ceea ce privește programele din cadrul UE, accentul ar trebui să se pună pe informarea consumatorilor cu privire la diferitele sisteme și etichete de calitate ale UE. Finanțarea sectorială va fi dedicată programelor care promovează creșterea durabilă, inclusiv a ovinelor și caprinelor. De asemenea, este prevăzută alocarea unei finanțări pentru campaniile menite să promoveze alimentația sănătoasă și creșterea consumului de fructe și legume.

Agenția Executivă a Uniunii Europene pentru Consumatori, Sănătate, Agricultură și Alimente (CHAFEA) furnizează o serie de instrumente menite să-i ajute pe candidați să își prezinte cu succes propunerile. Mai multe informații vor fi disponibile în cadrul unei serii de „zile de informare” care vor avea loc în întreaga UE. Prima zi de informare va avea loc la Bruxelles la 31 ianuarie și va fi deschisă tuturor potențialilor beneficiari, agențiilor de publicitate și autorităților naționale.

 

Persoane de contact pentru presă:

Daniel ROSARIO (+ 32 2 295 61 85)

Clemence ROBIN (+32 2 29 52509)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Lista completă a priorităților și finanțărilor disponibile

Politica UE în materie de promovare a produselor agricole

Programul anual de lucru pentru 2018 în cadrul politicii de promovare 

Rezultatele apelului de propuneri din 2017 (programe simple)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană