Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
14.03.2018 - Ajutorul de minimis pentru fermieri crește la 25.000 euro
ED Targoviste

Comisia Europeană a propus vineri, 2 martie, modificarea regulilor ce guvernează ajutorul de stat în sectorul agricol, prin creșterea volumului maxim de ajutor de minimis ce poate fi acordat, fără o aprobare prealabilă, pe o perioadă de trei ani și pe exploatație agricolă, de la 15.000 la 25.000 euro. Propunerea vine ca răspuns la cererile statelor membre de a îmbunătăți sprijinul acordat fermierilor, în paralel cu reducerea sarcinii administrative și fără distorsiuni aduse pieței.

Propunerea de modificare are în vedere și stabilirea volumului național maxim de ajutor la 1,5% din producția agricolă anuală, pentru aceeași perioadă de trei ani (de la 1% cât este îm prezent). Pentru a evita distorsiuni ale pieței, o măsură suplimentară de siguranță va fi introdusă: limitarea fondurilor alocate pentru un anumit sector agricol la maximum 50% din valoarea totală a ajutorului de stat la nivel național. Totodată, este propusă și crearea unui registru central obligatoriu la nivel național, care să fie folosit și actualizat de statele membre, pentru a simplifica și îmbunătăți furnizarea și monitorizarea ajutoarelor de minimis.

Pentru a colecta opinii asupra modificărilor propuse a fost lansată o consultare publică online. Deschisă până în data de 16 aprilie 2018, aceasta este destinată autorităților naționale și părților interesate.

Persoane de contact pentru presă:

Daniel Rosario – Tel.: +32 229 56185

Clémence Robin – Tel.: +32 229 52509

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral (în limba engleză)

Direcția Generală pentru Agricultură și dezvoltare rurală (DG AGRI)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană