Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.03.2018 - Măsuri contra jurisdicțiilor fiscale necooperante
ED Targoviste

Primul pas în măsurile de oprire a tranzitului fondurilor UE prin jurisdicții fiscale necooperante a fost făcut prin adoptarea miercuri, 21 martie, de orientări în domeniu. Acestea garantează faptul că finanțările europene pentru dezvoltare și investiții externe nu pot fi direcționate sau tranzitate prin entități din țările aflate pe lista comună a UE cu astfel de jurisdicții și, deci, nu contribuie în mod accidental la evaziunea fiscală la nivel mondial.

 Pierre Moscovici, comisarul pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vămi, a declarat: „Lista neagră a paradisurilor fiscale este un document dinamic care va include și alte țări care nu își respectă obligațiile asumate în vederea îmbunătățirii sistemelor lor fiscale. Comisia nu va permite ca fondurile UE să contribuie la evitarea obligațiilor fiscale la nivel mondial. Aceste contramăsuri la nivelul UE ar trebui să funcționeze ca un semnal de alarmă pentru aceste jurisdicții, deoarece ele dovedesc faptul că UE abordează cu seriozitate problema evitării obligațiilor fiscale la nivel mondial.”

Noile orientări stabilesc legislația aplicabilă utilizării fondurilor UE atunci când este vorba de evitarea obligațiilor fiscale și de jurisdicțiile necooperante. Ele vor asigura faptul că normele sunt interpretate și aplicate în mod consecvent.

Totodată, Comisia a făcut un apel la instituțiile financiare internaționale și la alte organisme implicate în gestiunea bugetului UE să-și revizuiască politicile interne privind jurisdicțiile necooperante în cursul anului 2018. Acest lucru este necesar pentru a se asigura faptul că aceste politici reflectă eforturile susținute ale UE de a combate evitarea obligațiilor fiscale atât în interiorul Uniunii, cât și în afara sa.

Context

Prima listă UE a jurisdicțiilor fiscale necooperante a fost convenită și publicată în decembrie 2017, fiind actualizată în mod continuu.

 

Persoane de contact pentru presă:

Vanessa MOCK (+32 2 295 61 94)

Patrick McCullough (+32 229 87183)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 Pagini utile

Comunicat de presă integral

Cerințe UE în ceea ce privește combaterea evaziunii fiscale în operațiunile de finanțare și investiții

Lista comună a UE cu jurisdicțiile necooperante în scopuri fiscale

Comunicare privind o strategie externă pentru impozitarea eficace


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană