Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.03.2018 - Europenii își pot urmări serialul preferat on-line oriunde în Europa
ED Targoviste

Începând cu 1 aprilie 2018, cetățenii europeni vor avea acces la conținutul online la care sunt abonați în propria țară pe întreg teritoriul UE. Obiectivul noilor norme în materie de portabilitate este de a garanta că europenii care cumpără sau se abonează la servicii digitale on-line, precum difuzarea de filme, transmisii de evenimente sportive sau muzică, cărți electronice sau jocuri, au acces la acestea și când călătoresc sau locuiesc temporar în alte state membre.

„Cetățenii se află în centrul tuturor inițiativelor noastre digitale. De la 1 aprilie, oriunde veți călători în UE, veți avea acces la filmele, serialele de televiziune, transmisiunile sportive, jocurile și cărțile electronice preferate grație serviciilor digitale la care sunteți abonați acasă. Normele se vor aplica în cazul serviciilor cu plată, însă și furnizorii de conținut gratuit pot opta să le aplice. Furnizorii de conținut on-line vor beneficia, de asemenea, de noile norme. Aceștia nu vor mai fi nevoiți să achiziționeze licențe pentru alte teritorii în care călătoresc abonații lor", au subliniat într-o declarație comună vicepreședintele Comisiei Europene Andrus Ansip, comisarul european Mariya Gabriel, ministrul bulgar al transporturilor, tehnologiei informației și comunicațiilor Ivaylo Moskovski și membrii Parlamentul European Pavel Svoboda și Jean-Marie Cavada.

De aceste reglementări vor beneficia pe de o parte cetățenii UE, care vor avea astfel acces transfrontalier la abonamentele lor, iar pe de altă parte furnizorii acestor servicii, care vor putea asigura portabilitatea acestora fără a fi nevoiți să achiziționeze licențe diferite pentru fiecare stat.

Nu sunt prevăzute limite de timp pentru utilizarea portabilității, iar furnizorii de conținut on-line nu sunt autorizați să perceapă costuri suplimentare pentru serviciile transfrontaliere portabile.

Regulamentul este obligatoriu pentru serviciile cu plată. Furnizorii de conținut gratuit pot decide să participe pentru a beneficia de noile norme, însă nu sunt obligați să o facă. Potrivit semnalelor pozitive primite de Comisie din partea furnizorilor, introducerea noilor norme privind portabilitatea se derulează fără sincope și potrivit graficului.

 

Persoane de contact pentru presă:

Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)

Inga HOGLUND (+32 2 295 06 98)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Fișă informativă privind portabilitatea serviciilor de conținut on-line

Declarație comună a Comisiei Europene, Parlamentului European și Președinției bulgare a Consiliului UE

Acces transfrontalier la conținutul online

Strategia privind piața unică digitală


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană