Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
29.03.2018 - Geoblocarea nejustificată devine istorie
ED Targoviste

Începând cu 3 decembrie 2018, consumatorii vor avea posibilitatea de a beneficia, on-line, de cele mai bune oferte de bunuri și servicii din întreaga UE, fără a mai fi discriminați pe bază de cetățenie sau reședință. Acest lucru va fi posibil datorită intrării în vigoare a noilor norme privind geoblocarea nejustificată (Regulamentul UE 2018/302) în data de 22 martie. Companiile au, astfel, la dispoziție o perioadă de 9 luni pentru a se adapta și face modificările necesare încât să fie în concordanță cu acestea.

Vicepreședintele Andrus Ansip, responsabil pentru piața unică digitală, comisarul european Elżbieta Bieńkowska, responsabil pentru piața internă, industrie, antreprenoriat și IMM-uri, și comisarul Mariya Gabriel, responsabil pentru economie și societate digitale, au declarat: "Începând din 3 decembrie, cetățenii europeni se vor putea bucura de libertate deplină atunci când cumpără bunuri și servicii online. Acest moment marchează nu doar sfârșitul unei discriminări nejustificate, ci și apariția de noi oportunități de dezvoltare și inovare pentru companiile europene. Eliminarea geoblocării nejustificate se înscrie în eforturile noastre de sprijinire a comerțului online transfrontalier în UE, alături de transparența stabilirii de prețuri pentru livrările de colete, consolidarea protecției consumatorilor și simplificarea legislației în materie de TVA."

Statele membre trebuie acum să stabilească instituțiile responsabile cu punerea în aplicare a regulamentului.

Măsurile vor contribui la dezvoltarea comerțului electronic în Europa și îi vor ajuta pe consumatori și antreprenori deopotrivă să beneficieze de pe urma unei piețe online europene în continuă creștere.

 

Persoane de contact pentru presă:

Nathalie VANDYSTADT (+32 2 296 70 83)

Inga HOGLUND (+32 2 295 06 98)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

 

Pagini utile

Fișă informativă despre eliminarea geoblocării nejustificate (în limba engleză)

Întrebări și răspunsuri despre regulamentul privind geoblocarea

10 aspecte esențiale ale regulamentului privind geoblocarea

Comunicat de presă despre livrările transfrontaliere (în limba engleză)

Regulament (UE) 2018/302

Comunicat de presă privind eliminarea geoblocării nejustificate (noiembrie 2017)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană