Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
06.05.2018 - Europenii se întâlnesc la Bruxelles pentru a discuta viitorul Uniunii
ED Targoviste

În perioada 5-6 mai, cetățeni din întreaga Europă vor participa la un atelier de lucru pentru pregătirea unei consultări publice în ceea ce privește viitorul Europei. Astfel, 80 de europeni din 27 de state membre UE  se vor reuni la Bruxelles pentru a elabora chestionarul dedicat, ce va include 12 întrebări și va fi disponibil on-line.

Data: 

05/05/2018 - 12:00 to 06/05/2018 - 16:00

Locul: 

Bruxelles

Consultarea publică asupra viitorului Europei, rezultat al acestui exercițiu democratic unic, se va deschide în data de 9 mai, cu ocazia Zilei Europei, în toate limbile oficiale ale UE.

La reuniunea Consiliului European din luna decembrie 2018, Comisia va prezenta rezultatele după primele 6 luni de consultare. Raportul final va fi prezentat la primul summit în format UE27, care va avea loc la Sibiu, în data de 9 mai 2019.

Context

În luna martie 2017, Comisia Europeană a lansat dezbaterea asupra viitorului unei Uniuni Europene cu 27 de state membre prin publicarea unei Cărți Albe pe această temă.

Comisia organizează, în mod regulat, dialoguri cu cetățenii europeni în care participă comisarii europeni, membri ai Parlamentului European, reprezentanți ai guvernelor statelor membre, autorităților locale și regionale și ai societății civile. Până în prezent, începând cu anul 2012, au fost organizate aproximativ 700 de astfel de dezbateri în 160 de localități din întreaga Uniune, iar obiectivul este ca, până la următoarele alegeri pentru Parlamentul European din mai 2019, să mai fie organizate încă 500 de dialoguri. De asemenea, Comisia și-a manifestat aprecierea pentru inițiativele diferitelor state membre de a organiza consultări cu proprii cetățeni în ceea ce privește viitorul Europei și le- a oferit acestora posibilitatea de a beneficia de propria experiența acumulată în organizarea unor evenimente similare.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană