Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE FlagPUBLICAŢII
Publicatii 2017
Publicatii 2016
Publicatii 2015
Publicatii 2014
Publicatii 2013 Publicatii 2012 Publicatii 2011 Publicatii 2010 Publicatii 2009
UE Flag NOUTAŢI UE
Eroare de flux RSS
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
08.05.2018 - Comisarul european Corina Crețu în Italia: întâlnire cu Sanctitatea Sa Papa Francisc, dialog cu cetățenii și discuții cu autoritățile italiene
ED Targoviste

În perioada 9-14 mai, comisarul european pentru politică regională Corina Crețu efectuează o vizită oficială în Italia, la Roma și Florența, pentru a discuta modul în care investițiile cu finanțare europeană din prezent creează premizele unei politici de coeziune puternice în viitor.
În prima parte a vizitei, înaltul oficial european va avea întâlniri cu 
Sanctitatea Sa, Papa Francisc, cu dna Virginia Raggi, primarul orașului Roma, capitala Italiei, și cu dl. Nicola Zingaretti, președintele regiunii Lazio. În a doua parte a vizitei, comisarul Crețu va susține un discurs pe tema solidarității europene și a bugetului UE în cadrul conferinței despre Starea Uniunii 2018(link is external), va avea un dialog cu cetățenii și se va întâlni cu dl. Enrico Rossi, președintele regiunii Toscana, și cu dl. Dario Nardella, primarul orașului Florența.

"Anul acesta ziua de 9 mai, Ziua Europei, are pentru mine o încărcătura spirituală aparte, deoarece voi avea bucuria de a mă întâlni cu Sanctitatea Sa, Papa Francisc. Totodată, voi avea discuții și cu reprezentanții corpului diplomatic din cele 28 de state membre UE, acreditați la Roma. În întâlnirile pe care le voi avea cu autoritățile locale și regionale voi sublinia faptul că implementarea rapidă și riguroasă a programelor de finanțare 2014-2020 este esențială pentru negocierile ce vor avea loc asupra viitorului buget pe termen lung al UE și a politicii de coeziune. Eu și colegii mei suntem pregătiți să oferim asistența necesară tuturor statelor membre pentru ca proiectele cu fonduri UE să aducă beneficii concrete în viața de zi cu zi a europenilor", a declarat comisarul pentru politică regională înainte de deplasarea în Italia.

Mai multe informaţii despre fondurile europene în Italia sunt disponibile în platforma de date deschise.

Persoane de contact pentru presă:

Johannes Bahrke – tel.: +32 229 58615

Sophie Dupin de Saint-Cyr – tel.: +32 229 56169


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană