Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.08.2018 - Creștere exponențială a importurilor de soia din SUA
ED Targoviste

Prima măsură concretă luată în urma declarației comune UE-SUA este reprezentată de instituirea unui mecanism de raportare bimestrial în ceea ce privește evoluția comerțului cu soia, datele colectate prin intermediul lui făcând dovada intensificării schimburilor comerciale din acest sector.

 „Uniunea Europeană poate importa mai multă soia din SUA și acest lucru se întâmplă chiar în momentul de față. Este vorba despre o situație avantajoasă atât pentru cetățenii europeni, cât și pentru cetățenii americani”, a declarat președintele Jean-Claude Juncker.

În declarația lor comună din 25 iulie, președintele Juncker și președintele Trump au convenit că, deși agricultura ca atare nu se înscrie în cadrul unei viitoare cooperări comerciale, UE și SUA vor lucra la intensificarea schimburilor comerciale cu soia.

Raportul este primul din seria de contribuții bimestriale (din două în două luni) ale Comisiei către Grupul de lucru executiv instituit de președinții Juncker și Trump în cadrul reuniunii de la Washington. Consilierii de rang înalt ai ambilor președinți sunt în contact, în permanență, pentru a defini modul optim de punere în aplicare a declarației comune.

Context

UE are nevoie de soia ca sursă de proteină pentru hrana animalelor, în special a puilor, porcinelor și bovinelor, precum și pentru producția de lapte. În prezent, UE importă circa 30 milioane de tone pe an, deoarece nu poate să producă soia în cantități suficiente.

Rapoartele bimestriale (din două în două luni) privind importurile de soia în UE vor cuprinde informații privind volumul importurilor din SUA, cota importurilor de soia din SUA din totalul importurilor și modificările acestei cote, precum și fluctuațiile prețurilor.

Persoane de contact pentru presă:

Mina ANDREEVA (+32 2 299 13 82)

Enrico BRIVIO (+32 2 295 61 72)

Clemence ROBIN (+32 2 29 52509)

Kinga MALINOWSKA (+32 2 295 13 83)

Întrebări din partea publicului larg:

Europe Direct la numărul de telefon 00 800 67 89 10 11 sau prin email

Pagini utile

Comunicat de presă integral

Declarație comună UE-SUA

Primul raport privind schimburile comerciale cu soia

Observatorul european al pieței culturilor agricole


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană