Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
10.12.2018 - Competiția națională Lider European și-a desemnat câștigătorii!
ED Targoviste

Echipa T.I.M.E, formată din elevii de clasa a XI-a Lazăr Antonia, Olteanu Andrada, Oșvar Octavian și Baloșin Iuliana și coordonată de doamna profesor Fercea Ghiorghiţa, de la Colegiul Național "Mircea Eliade" din Reșița, a câștigat competiția națională Lider European 2018.

Cele mai bune trei echipe care și-au înscris proiectele pe platforma Europa, casa noastră (T.I.M.E, ART CHALLENGE COMMUNITY și THINK SMART) au fost invitate să își prezinte proiectele în fața juriului, în 6 decembrie, la București. Astfel, doisprezece elevi au avut șansa de a-și prezenta proiectele în ultima etapă a competiției, pentru a obține finanțare. Aceștia au fost premiați de către doamna Carmen Mărcuș, consilier economic în cadrul Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Etapa finală a concursului Lider European 2018 a fost difuzată online pe pagina de Facebook a Reprezentanței Comisiei Europene în România.

Organizată de Reprezentanța Comisiei Europene în România, în parteneriat cu Ministerul Educației Naționale, competiția se adresează elevilor de liceu din clasele IX-XI și se concentrează pe dezvoltarea de proiecte în oricare dintre domeniile social, cultural, afaceri/economic și de mediu. Totodată, concursul Lider European își propune să dezvolte abilitățile de leadership și de a vorbi în public, spiritul de echipă și capacitatea de lucra în beneficiul propriei comunități și face parte din campania educațională pe teme europene „Europa, casa noastră”, o inițiativă susținută de Ministerul Educației Naționale.

Competiția Lider European face parte din inițiativa Europa, casa noastră(link is external), o campanie educațională pe teme europene, dezvoltată de Reprezentanța Comisiei Europene în România. Anul acesta, inițiativa a debutat cu 10 vizite în licee din 5 județe ale țării: București, Brașov, Covasna, Dâmbovița și Prahova. În cadrul vizitelor, au avut loc activități educaționale și interactive pe diverse teme legate de leadership și dezvoltare personală.

Campania „Europa, casa noastră” va continua în primăvară prin competiția Euro Quiz, adresată elevilor de gimnaziu.


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană