Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
15.05.2019 - Comisarul european Tibor Navracsics, în vizită la București pe 15 și 16 mai
ED Targoviste

Înaltul oficial european responsabil pentru educație, cultură, tineret și sport va fi prezent în București pentru a șaptea reuniune a miniștrilor educației din ASEM (Asia-Europa)(link is external)

Data: 

15/05/2019 (All day) - 16/05/2019 (All day)

Locul: 

Palatul Parlamentului

Dezbaterile privind educația au loc o dată la doi ani și reprezintă un forum esențial pentru UE, promovând dialogul informal și schimbul de bune practici între țările europene și asiatice. Tema reuniunii din acest an este ,,Educația conectată: incluziune, mobilitate și excelență pentru promovarea obiectivelor dezvoltării durabile". Comisarul european Tibor Navracsics a declarat: ,, Sunt mândru să fi contribuit la îmbunătățirea cooperării între Asia și Europa în domeniul educației. Începând cu 2015, programul Erasmus+ a acoperit costurile pentru aproximativ 24,000 de studenți și personal academic din țările ASEM pentru a veni în Europa, respectiv pentru 16,000 de studenți și personal academic din Europa care au călătorit la rândul lor în acele zone". Comisarul european va participa la o masă rotundă pe 15 mai împreună cu studenți din statele membre ASEM în contextul celei de-a șaptea reuniune a Conferinței Rectorilor și Studenților Fundației Asia-Europa.

Reuniunea Asia-Europa (Asia-Europe meeting/ASEM) este un proces interguvernamental înființat în 1996 pentru a favoriza dialogul între cele două continente. În prezent are 53 de membri(link is external) (30 state din Europa, 21 state din Asia, respectiv Secretariatul UE și ASEAN)

Pentru mai multe informații: Nathalie Vandystadt – Tel.: +32 229 67083; Joseph Waldstein - Tel.: +32 229 56184)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană