Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
27.03.2020 - COVID-19: Președinta von der Leyen și comisarul Breton caută soluții împreună cu reprezentanții industriei pentru a crește producția de bunuri necesare depășirii crizei
ED Targoviste

Ieri, 25 martie, președinta Ursula von der Leyen și comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, au avut un apel telefonic cu reprezentanți ai mai multor sectoare ale industriei: companii din sectorul ingineriei care produc ventilatoare și alte dispozitive medicale, întreprinderi nou-înființate, companii de automobile, precum și reprezentanți ai industriei aeronautice și mecanice.

Discuția s-a concentrat asupra modalităților de creștere a producției cât mai rapid posibil, inclusiv prin explorarea unor soluții excepționale, cum ar fi reutilizarea ventilatoarelor scoase din uz sau partajarea proprietății intelectuale.

Societățile și-au exprimat solidaritatea și s-au angajat să ofere producătorilor consiliere practică și tehnică, pentru a-i ajuta să-și crească volumul mai rapid. Toți participanții au subliniat necesitatea de a menține deschise lanțurile de aprovizionare și canalele comerciale pentru a asigura disponibilitatea continuă a componentelor necesare pentru fabricarea de ventilatoare. Majoritatea companiilor și-au exprimat sprijinul mai degrabă pentru varianta în care producătorii existenți își intensifică producția, și nu pentru reconversia liniilor de producție (de exemplu, automobile sau aeronautică), dat fiind că varianta din urmă ar fi un proces de durată și nu ar avea neapărat întotdeauna succes.

În cele din urmă, companiile au salutat intenția de a amâna cu un an intrarea în vigoare a Regulamentului privind dispozitivele medicale și au subliniat necesitatea unei coordonări la nivel european.

Președinta von der Leyen le-a explicat ce anume face UE pentru a menține valabile  comenzile în comerțul cu mărfuri și pentru a armoniza standardele. De asemenea, aceasta a detaliat celelalte inițiative ale Comisiei pentru a facilita introducerea pe piață a ventilatoarelor în Europa. Președinta von der Leyen a declarat: „Sunt impresionată de angajamentul industriei europene privind furnizarea produselor necesare în acest context dificil,  care a determinat mai multe companii să își reorganizeze activitatea în vederea producerii de echipamente de protecție și de ventilatoare. Comisia facilitează acest lucru fie prin ceea ce este mandatată să facă, fie prin coordonarea cu statele membre. Numai prin colaborare vom fi în măsură să depășim acest moment critic”. Comisarul Breton și-a exprimat disponibilitatea de a lua legătura cu aceste companii în viitor pentru a discuta orice probleme specifice cu care se confruntă industria.

Persoane de contact pentru presă:

Sonya Gospodinova — Tel.: + 32 229-66953

Federica Miccoli — Tel.: + 32 229-58300)


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană