Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
09.04.2020 - COVID-19: Comisia lansează lucrările noului Grup operativ pentru asigurarea respectării normelor privind piața unică, cu scopul eliminării restricțiilor
ED Targoviste

Comisia a convocat ieri, 8 aprilie, o primă reuniune cu statele membre, ca parte a noului Grup operativ pentru asigurarea respectării normelor privind piața unică(Single Market Enforcement Task Force, SMET), pentru a discuta despre nevoia urgentă de a permite libera circulație a mărfurilor, precum măștile, materialele medicale și alimentele pe întreg teritoriul UE.

Comisarul pentru piața internă, Thierry Breton, a declarat: „În mod evident, pandemia de coronavirus ne-a demonstrat că nicio țară nu poate face față singură acestui virus. Europa trebuie să fie solidară, să acționăm împreună. Restricțiile pun în pericol această solidaritate și împiedică bunurile esențiale să ajungă la cei care au cea mai mare nevoie de ele. Piața unică este coloana vertebrală a răspunsului nostru comun și avem nevoie de măsuri decisive pentru a înlătura orice restricție care o subminează.”

Crearea grupului operativ fost anunțată pe 10 martie, în cadrul planului de acțiune al Comisiei privind asigurarea respectării normelor referitoare la piața unică, parte a strategiei industriale. Acesta a fost conceput ca o platformă pentru ca statele membre și Comisia să colaboreze în vederea asigurării unei respectări mai bune a normelor privind piața unică. Această primă reuniune a lansat activitatea noului grup operativ, având în vedere caracterul urgent al problemelor care împiedică funcționarea corectă a pieței unice, în principal restricțiile intracomunitare la exporturile de echipamente medicale și medicamente de maximă importanță, controalele la frontieră și necesitatea de a crește producția de echipamente esențiale. Acesta urmărește, de asemenea, să pună în aplicare îndrumările clare transmise de liderii Europei în cadrul Consiliului European din 26 martie, de a elimina toate interdicțiile sau restricțiile interne privind libera circulație a bunurilor. Grupul operativ va fi convocat periodic pentru a discuta aspecte legate de aplicarea legislației pe piața unică.

Persoane de contact pentru presă:

Sonya Gospodinova — Tel.: + 32 229-66953

Federica Miccoli — Tel.: + 32 229-58300


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană