Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
12.05.2020 - Agricultură: Comisia Europeană lansează o consultare publică privind politica de promovare a produselor agroalimentare
ED Targoviste

În data de 8 mai, Comisia Europeană lansează o consultare publică privind politica UE de promovare a produselor agricole și alimentare. Consultarea se desfășoară în cadrul unei evaluări globale a politicii actuale și urmărește să înregistreze reacțiile cetățenilor și ale părților interesate cu privire la eficacitatea și relevanța măsurilor actuale, la coerența acestora cu acțiunile UE din alte domenii și cu privire la valoarea adăugată a implementării acestei politici la nivelul UE.

Comisarul pentru agricultură, Janusz Wojciechowski, a declarat: „Produsele agricole și alimentare europene sunt bine cunoscute pentru nivelurile lor ridicate de siguranță și de calitate. Politica noastră de promovare contribuie la menținerea acestei reputații bune și la sprijinirea competitivității produselor noastre la nivel mondial. Dar este important să ne asigurăm că facem acest lucru într-un mod cât mai eficient și mai rentabil, contribuind în același timp la producția și consumul durabile. Prin urmare, punctele de vedere ale părților interesate din UE sunt foarte valoroase pentru noi și aștept cu interes evaluarea și ideile lor de îmbunătățire.”

Obiectivul politicii UE de promovare a produselor agricole și alimentare este stimularea competitivității și a consumului produselor provenind din UE, în interiorul și în afara Uniunii. Acțiunile de promovare contribuie la sensibilizarea consumatorilor cu privire la meritele produselor agricole și ale metodelor de producție din UE și sunt menite să facă cunoscute produsele cu indicații geografice protejate și produsele bioConsultarea va fi deschisă timp de 18 săptămâni. 

Mai multe informații sunt disponibile aici.

Persoane de contact pentru presă:

Daniel Rosario — Tel.: + 32 2 295 61 85

Clémence Robin — Tel.: + 32 2 295 25 09


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană