Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste Evenimente - ED Targoviste
Sună gratuit pentru informații despre Uniunea Europeană
UE Flag ONG

BJDB

NoutatiNOUTĂŢI - Cetăţenie europeană
12.04.2022 - Ucraina: UE facilitează acțiuni coordonate ale operatorilor de telecomunicații pentru a ajuta refugiații să rămână conectați
ED Targoviste

Ucraina: UE facilitează acțiuni coordonate ale operatorilor de telecomunicații pentru a ajuta refugiații să rămână conectați 

 

În cadrul unui eveniment virtual, se așteaptă ca, astăzi, 8 aprilie, operatorii de telecomunicații cu sediul în UE și Ucraina să semneze o declarație comună privind eforturile lor coordonate de a asigura și a stabiliza roamingul și apelurile internaționale la prețuri accesibile sau gratuit între UE și Ucraina.

Comisia și Parlamentul European au facilitat această declarație comună și vor saluta semnarea ei de către operatori din UE și Ucraina, inclusiv de mai multe grupuri cu activitate în întreaga UE, precum și de către asociația care reprezintă mai mulți operatori de rețele mobile virtuale (MVNO Europe).

După o serie de inițiative voluntare spontane, declarația comună urmărește să instituie un cadru mai stabil pentru a-i ajuta pe ucrainenii strămutați în întreaga Europă să rămână în contact cu familiile și cu prietenii de acasă. Războiul lansat de Rusia împotriva Ucrainei a perturbat viețile a milioane de ucraineni.

Se estimează că 4,2 milioane de refugiați au fugit în țările învecinate, în special în Polonia, Slovacia, Ungaria și România, de unde se mută treptat în alte state membre. În fața acestei crize umanitare imediate și în creștere, este esențial ca refugiații ucraineni să dispună de conectivitate la prețuri accesibile, astfel încât să poată rămâne în contact cu familiile și prietenii lor, să poată utiliza internetul și să aibă acces la informații fiabile.

Inițiativa mai multor operatori de telecomunicații de a elimina sau de a reduce tarifele pentru apelurile internaționale cu Ucraina și suprataxele de roaming pentru persoanele strămutate în Europa este, prin urmare, mai mult decât binevenită și ar trebui să aibă o bază mai largă și durabilă.

Mai multe informații vor fi disponibile în acest comunicat de presă care va fi disponibil online în această după-amiază, imediat după semnarea declarației comune.

Detalii

Data publicării

8 aprilie 2022

Date de contact

Johannes Bahrke

Email

johannes.bahrke@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 58615

Marietta Grammenou

Email

marietta.grammenou@ec.europa.eu

Phone number

+ 32 229 83583


NoutatiALTE NOUTĂŢI - Cetăţenie europeană